8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCum vrea PSD să copieze mitingurile #rezist

Cum vrea PSD să copieze mitingurile #rezist

Într-un document atribuit lui Marian Neacșu, secretarul general al PSD, și publicat de Mediafax, conducerea social-democrată a stabilit un set strict de reguli ce trebuie urmate de către cei aduși la miting.

Participanţii la mitingul de sâmbătă al PSD sunt sfătuiţi să fie îmbrăcaţi în haine albe sau costume populare, să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu lanternă şi să vină cu imnul României tipărit, varianta prescurtată.

”Participanţii: vor purta îmbrăcăminte albă (în partea de sus) sau costume populare; vor avea un flyer şi un steguleţ tricolor România (înmânate la urcarea în mijlocul de transport: vor purta în piept un autocolant cu logo-ul în formă de cerc, cu diametrul de 7- 8 cm; vor avea un pachet de mâncare şi apă – asigurat de către organizaţia judeţeană/locală; vor avea lanterne mici sau telefon mobil cu lanternă; vor avea tipărit imnul României – varianta prescurtată – strofele 1, 2, 4 şi 11”,  se arată în document. Fiecare dintre autocarele cu care vor veni participanţii la mitingul de sâmbătă ”va avea 6 steaguri cu tricolorul României şi un steag cu Uniunea Europeană (grup 50 persoane – 6 steaguri RO şi 1 steag UE ), precum şi pancarte cu diferite mesaje (modelele de pancarte au fost transmise pe email fiecărei organizaţii judeţene)”, potrivit sursei citate. Mitingul organizat de PSD va avea loc sâmbătă, de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei.

 

Fără concurență

PSD nu va avea concurență din partea opozanților. Primăria Capitalei a făcut publică lista cu cele 13 evenimente aprobate care vor avea loc, sâmbătă, în Bucureşti, printre care nu se regăseşte şi protestul anunţat de manifestaţii #rezist din Piaţa Victoriei. Ulterior, protestatarii de la Corupţia Ucide au anunțat că, sâmbătă, când este programat mitingul PSD, nu vor iniţia nicio manifestaţie, urmând ca un protest organizat de ei să aibă loc duminică. Protestatarii susțin că Primăria Capitalei încalcă legea deoarece ei au trimis o notificare prin care anunţă că, în perioada ianuarie-decembrie 2018, se vor manifesta în Piaţa Victoriei.

 

Primari aduși cu japca

Primarul PSD din Cavnic, Vladimir Petruţ a declarat, ieri, că mitingul PSD de la Bucureşti este organizat ”pentru penalul de Liviu Dragnea” care vrea să arate câtă lume îl susţine şi ce popularitate are. ”Cred că este un miting pentru penalul de Liviu Dragnea, vineri va fi sentinţa şi vrea să arate câtă lume îl susţine şi ce popularitate are, ca să aibă motiv să rămână în funcţie după ce va fi condamnat, pentru că eu sunt convins că va fi condamnat. Au spus că aleşii locali ai PSD, consilieri locali şi judeţeni, trebuie să meargă la miting. Dacă nu merg îşi pierd mandatul. Oamenii merg pentru că aşa li se cere, că şi eu dacă le spun consilierilor să meargă, merg, pentru că nu au ce face”, a spus Petruţ.

El a precizat că filiala PSD din Cavnic nu va participa cu niciun membru la miting.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă