Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Curtea Constituțională discută Statutul aleșilor locali

Curtea Constituțională discută Statutul aleșilor locali

Curtea Constituţională a României analizează marţi sesizarea formulată de 80 de parlamentari ai Partidului Mişcarea Populară, PNL şi deputaţi neafiliaţi, pentru modificarea adusă legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali.

Iulian Budușan 0 comentarii

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, a anunţat pe 21 iunie, că sesizează Curtea Constituţională în legătură cu iniţiativa legislativă de modificarea a Legii privind statutul aleşilor locali.

Parlamentul a decis că mandatul consilierilor, primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene să nu înceteze de drept în cazul în care partidul pe listele căruia au candidat fuzionează cu alt partid.

"Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, după votul din Senat, că adoptarea unei legi care să le asigure mandatul primarilor, consilierilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene chiar şi în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică este una abuzivă, inspirată din idiologia totalitară şi are o singură ţintă - PMP", se arăta într-un comunicat de presă al PMP.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, în calitate de cameră decizională, cu 77 de voturi " pentru", nicio abţinere şi 34 de voturi "împotrivă".

Comentarii

loading...