Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO LIVE Curtea de Argeș Adio, Majestate! Acum rămâi cu noi!

VIDEO LIVE Curtea de Argeș Adio, Majestate! Acum rămâi cu noi!

Azi, România își ia adio de la Regele Mihai și o face cu onoare. Majestatea Sa e condusă pe ultimul drum cu tot fastul unui șef de stat. Trecerea în istorie a Regelui Mihai ar putea să fie un moment de deșteptare a conștiinței naționale.

Maria Capelos 0 comentarii

 

 

 

România s-a despărțit de Regele Mihai I. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale a fost coborât în Noua Necropolă de la Curtea de Argeș, după o ceremonie religioasă grandioasă, la care au asistat mii de persoane. Regele Mihai a fost înmormântat cu onoruri militare, în onoarea sa fiind trase 20 de salve de tun, în timp ce se intona imnul național al României.

 

UPDATE 20.16 Final de drum pentru Majestatea Sa Regele Mihai. Sicriul a fost coborât în pământ.

UPDATE 19.50 Sunt trase salve de tun în onoarea Regelui Mihai

UPDATE 19.20 A început slujba de înmormântare a Regelui Mihai la Catedrala PAtriarhală de la Curtea de Argeș.
_______________________________________________________________

UPDATE 18.36
Sicriul a fost urcat în mașina mortuară.

18.26 Trenul Regal a ajuns la Curtea de Arges. Sunt 6.000 de oameni care il asteapta.
______________________________________________________________________

UPDATE 18.28 Trenul Regal care poartă sicriul Regelui Mihai a ajuns în Gara din Curtea de Argeș. Sicriul va fi purtat de Regimentul 30 Vînători de Munte. 
______________________________________________________________________

UPDATE 17.30 Trenul Regal a ajuns în gara din Pitești. Garnitura de tren nu a staționat, însă a trecut cu viteză foarte mică. Mulțimea adunată în gară, aproximativ o mie de persoane, au ovaționat îndelung trenul care poartă sicriul Regelui Mihai. 

Autorităţile din oraşul regal Curtea de Argeş, titlu pe care municipiul îl poartă din anul 2014, finalizează, sâmbătă, pregătirile pentru funeraliile Regelui Mihai I.

______________________________________________________________________

Clădirea gării, unde va ajunge Trenul Regal, a fost acoperită cu un mash cu chipul Regelui şi drapelul regal, pentru a masca urmele lăsate pe monumentul istoric de trecerea timpului şi nepăsarea autorităţilor. Jandarmii au montat în zonă garduri de protecţie şi au început pregătirile pentru intrarea în dispozitiv încă de la primele ore ale dimineţii.


Pe Bulevardul Basarabilor, artera rutieră trasată în timpul domniei Regelui Carol I, care face legătura între Biserica Domnească şi Mânăstirea Curtea de Argeş, circulaţia şi staţionarea autovehiculelor au fost interzise. Restricţii rutiere au fost impuse şi pe alte străzi care vor fi parcurse de cortegiul funerar.

Autorităţile au pregătit mai multe parcări pentru cei care vor ajunge la Curtea de Argeş, cu autoturismele proprii sau cu mijloace de transport în comun, pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui Mihai I.

Ultimele pregătiri se făceau şi în zona noii catedrale, în care va fi înmormântat Regele Mihai I, lângă Regina Ana. Au fost delimitate spaţiile pentru oficialităţi, jurnalişti şi public, iar jandarmii şi-au ocupat poziţiile, pentru a asigura ordinea şi a evita orice fel de incidente.

Pe mai multe străzi din municipiul Curtea de Argeş au fost impuse restricţii rutiere, sâmbătă, pentru desfăşurarea funeraliilor regale.

Potrivit unui comunicat transmis de Instituţia Prefectului Argeş, se interzic circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe bulevardul Basarabilor, între orele 6,00 şi 22,00, iar pe străzile 1 Mai şi Traian între orele 14,00 şi 22,00. Între orele 16,00 şi 22,00 va fi interzisă circulaţia autovehiculelor, cu excepţia celor ale riveranilor, pe strada Meşterul Manole, iar pe timpul deplasării cortegiului funerar vor fi închise străzile 1 Mai, Traian şi Negru Vodă.

Pentru funeraliile de la Curtea de Argeş au fost mobilizaţi peste 500 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, cu posibilitate de suplimentare a efectivelor, în funcţie de situaţie. De asemenea, sunt pregătite 16 mijloace tehnice pentru a interveni în cazul unor situaţii de urgenţă - punct de comandă mobil, autospeciale pentru stingere, puncte medicale avansate, autospeciale de descarcerare, ambulanţe SMURD şi autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Trenul Regal va ajunge la ora 17,30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă. Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală.

La ora 17,50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18,40.

 

Comentarii

loading...