7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăDacian Cioloş răspunde valului de acuzaţii

Dacian Cioloş răspunde valului de acuzaţii

”Nu am colaborat niciodată nici cu securitatea nici cu servicii secrete nu sunt nici vândut străinilor, nu am avut şi nu am de-a face nici cu Soroş, nici cu altcineva care ar avea interese în România. Am făcut singur, nu am avut nevoie de pile, am făcut totul transparent. Tatăl meu a fost un funcţionar în miliţie, e decedat de 20 de ani. Nu văd în ce fel tatăl meu ar fi putut să îmi influenţeze cariera”, a exprimat Dacian Cioloş.

De altfel, fostul reprezetant al Executivului, a precizat că sora şi fratele lui ”şi-au ales cariere cum au vrut”, el neavând nicio contribuţie. Cioloş dezminte informaţiile din presă, potrivit cărora sora lui ”e agent secret”, deşi lucrează la MAI ”de mai bine de 15 ani”.

”Soră mea şi fratele meu şi-au ales cariere aşa cum au vrut, fără niciun ajutor din partea mea. Nu am nimic ce să le reproşez. Soră mea lucrează şi ea în MAI cred că mai bine de 15 ani. Îşi face treabă bine la fel că toţi oamenii. Nu e agent secret aşa cum am văzut în presă”, a afirmat fostul prim-ministru.

Reprezentanţii Rezist au postat, pe Facebook, un mesaj prin care îl critică pe Dacian Cioloş care a spus, într-o declaraţie lansată în presă, că se poate demonstra că oricine poate avea cel puţin o legătură cu Securitatea. Cei de la Rezist spun că speră ca PLUS să dea la o parte membrii compromişi.

„Am tăcut când “gurile rele” spuneau că Dacian e fiu de miliţian, la fel ca Dragnea. (…) Am tăcut când Dacian s-a apucat să facă pe gentelmanul cu o vită arogantă care îl îgnoră pe Preşedintele României votat de peste 6 milioane de români. (…) Am tăcut pentru că nu ne plac tătucii şi nu avem încredere în partidele conduse de tătuci, aşa cum sunt PSD, ALDE şi UDMR. Dar, Daciane, când spui că “sigur se poate ‘demonstra’ că există cel puţin o legătură între oricare dintre noi şi Securitate” noi îţi spunem să mai tai dracului din ele că întreaga ta viaţă, activitate şi carieră reprezintă o serie lungă de astfel de “demonstraţii”, scriu reprezentanţii Rezist pe Facebook.

În postare se mai subliniază că fostul premier Dacian Cioloş nu este „un om nou”.

„Şi în război erau cazuri în care medicii preferau să salveze o viaţă amputând un picior sau o mână chiar dacă nu erau siguri 100% că e necesar. Ce e însă 100% necesar pentru România e ca toţi ăştia care aveţi sau aţi avut legături cu PCR, comuniştii, securitatea, miliţia, torţionarii, turnătorii să vă daţi în spate din administraţia publică şi din politică. TOŢI! Faceţi ce vreţi voi în mediul privat. Jos labele de pe România, nu vă mai tolerăm şi nu vă mai înghiţim indiferent de culoare politică pe care o reprezentaţi. Nu ne mai prostiţi cu securişti buni şi securişti răi, cum vă prindem, cum vă ardem. Speranţa noastră e ca PLUS să aibă puterea să treacă peste acest incident nefericit şi să aibă înţelepciunea pe viitor să dea la o parte orice membru care se va dovedi că e compromis, indiferent de cât de dureroasă va fi despărţirea”, se mai arată în postarea celor de la Rezist.

Mesajul vine după ce Dacian Cioloş a spus, într-un interviu, că se poate demonstra că oricine a avut cel puţin o legătură cu Securitatea. Totodată, fostul premier a recunoscut că sora sa lucrează la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, fosta unitate “Doi şi-un sfert” din Ministerul de Interne.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă