9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăDan Barna nu va putea vota la alegeri

Dan Barna nu va putea vota la alegeri

Barna este izolat în Bucureşti ca urmare a infectării cu noul coronavirus şi ar putea solicita urna mobilă doar dacă s-ar afla la Sibiu, acolo unde are şi domiciliul.

„Vestea e foarte proastă – şi tocmai de asta vă cer să votaţi şi pentru mine. Nu am posibilitate legală, nu am reuşit să identific o posibilitate legală pentru a putea vota. Din păcate, nu există cadru legislativ în momentul acesta pentru ca cei afectaţi de COVID care nu sunt în judeţul unde au domiciliul – pentru că sunt izolat în Bucureşti şi urna mobilă nu vine de la Sibiu la Bucureşti – şi practic cred că sunt în situaţia să nu… Am vorbit în continuare cu autorităţile, să văd dacă există vreo posibilitate. Deocamdată nu am identificat vreuna. De asta, gândiţi-vă dacă mergeţi sau nu la vot, pentru că sunt oameni care s-ar putea să nu poată să o facă, deşi şi-o doresc şi îmi doream cu tot sufletul să fiu acolo. Mergeţi la vot şi votaţi gândindu-vă la lucrul acesta”, a precizat Barna, în cadrul unei dezbateri on-line USR PLUS.

El i-a îndemnat pe cetăţeni să poarte mască şi mănuşi, să respecte măsurile de distanţare şi să meargă la urne.

Dan Barna anunţa pe 26 noiembrie că are COVID-19, că starea sa generală e bună şi că va petrece următoarele zile în autoizolare.

EFOR a atras atenția în mai multe rânduri cu privire la vidul legislativ cu privire la organizarea alegerilor de duminică și de situația celor aflați în izolare sau carantină. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă