Vechiul și noul președinte al Uniunii Salvați România (USR) (Sursa foto: Facebook)

Vechiul și noul președinte al Uniunii Salvați România (USR) (Sursa foto: Facebook)

Dan Barna primește un nou mandat în fruntea USR

Dan Barna a fost validat pentru încă un mandat de preşedinte al Uniunii Salvaţi România (USR) în cadrul Congresului paridului care se desfăşoară în acest week-end la Timişoara.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Delegaţii care particpă la Congresul USR care are loc la Timişoara l-au validat pe candidatul Alianţei USR-PLUS pentru alegerile prezidenţiale, Dan Barna, pentru un nou mandat la conducerea USR.
 
Dan Barna a fost votat de 439 dintre cei 478 de delegaţi prezenţi la Congres. Paisprezece dintre delegaţi au votat împotrivă, iar 25 de delegaţi s-au abţinut de la vot.
“Acest Congres este cel mai mare şi posibil cel mai important congres din istoria noastră de până acum ca partid. Dar cu siguranţă şi cel mai important pentru viitorul USR, care va ajunge la guvernare! Suntem singura speranţă reală din politica românească care încurajează românii să spere şi să meargă mai departe. Suntem aici, noi toţi, pentru că am reuşit să rezistăm. Pentru că avem cu toţii în interiorul nostru dorinţa de a salva România. Şi pentru asta trebuie să ducem USR la guvernare! Nu vă cer decât să fiţi alături de mine în continuare, pe acest nou drum al partidului nostru, drumul spre guvernare.”, a declarat preşedintele USR Dan Barna.
În cadrul Congresului care se desfăşoară sâmbătă şi duminică la Timişoara vor fi aleşi şi  noii membri ai Biroului Naţional şi ai Comisiilor Naţionale de Arbitraj şi Cenzori.
Duminică după amiază USR are programat, începând cu ora 18:00, un mitig în Piaţa Libertăţii din Timşoara.
Dan Barna a fost ales preşedinte al USR pentru un nou mandat obţinând 65,75% din voturi în cadrul scrutinului intern desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie.

Mandatul preşedintelui USR este de maximum 4 ani, iar o persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu.
 
Dan Barna a devenit preşedintele USR în octombrie 2017, în urma unui congres extraordinar.

Comentarii

loading...