14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăDan Barna și Klaus Iohannis au un scop comun: Declanșarea alegerilor anticipate

Dan Barna și Klaus Iohannis au un scop comun: Declanșarea alegerilor anticipate

În acest sens, președintele USR, Dan Barna, a declarat că alegerile anticipate reprezintă „soluţia onestă”, în condiţiile în care există un guvern minoritar. Din acest motiv, Barna a salutat declaraţia şefului statului privind nevoia de organizare a acestor alegeri.

Consens cu Ioahnnis

„Salut declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis privind nevoia de organizare a alegerilor anticipate. A fost o soluţie pe care Alianţa USR PLUS a propus-o încă din primăvară. În condiţiile în care avem un guvern minoritar, lipsit de sprijinul unei majorităţi reformiste, anticipatele sunt soluţia onestă”, a spus președintele USR, pe Facebook.

Barna a transmis cu această ocazie un mesaj către PSD, cerându-le să aibă curajul de a veni în fața românilor pentru a fi votați și susținând că alianța USR PLUS este pregătită să intre în orice formulă guvernamentală dacă va fi asigurată o nouă majoritate parlamentară.

„Înţeleg şi rezervele legate de un posibil refuz al PSD de a se ralia acestei soluţii. De aceea, fac un apel la noua conducere a PSD să înţeleagă că ambiguitatea nu serveşte nimănui. Îi invit şi pe ei să aibă curajul de a merge în faţa românilor pentru a le cere votul. Alianţa USR PLUS va participa după alegeri la orice formulă guvernamentală hotărâtă să facă reforme şi să întărească direcţia pro-occidentală fără rezerve a ţării”, a adăugat acesta.

Kelemen Hunor, sceptic în privința anticipatelor

Preşedintele Klaus Iohannis și-a exprimat opțiunea, recent, pentru alegeri anticipate în primăvară. Șeful statului a spus că va avea discuţii pe acest subiect cu toţi liderii politici.

„Eu cred că ar fi foarte bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvară. (…) Voi avea discuţii cu toţi liderii politici. Tot timpul am discutat cu toţi liderii politici, fiindcă la vârful statului nu contează dacă cineva îţi este simpatic sau antipatic, facem politică şi eu vreau să fac politică în aşa fel încât să dea rezultate”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Opiniile lui Klaus Iohannis și ale lui Dan Barna nu sunt împărtășite, însă, și de președintele UDMR, Kelemen Hunor. El susține că alegerile parlamentare anticipate sunt „aproape imposibile”, deoarece „Parlamentul nu se poate dizolva la masa verde, prin discuţii”.

„Noi suntem pregătiţi să mergem în faţa alegătorilor noştri în orice clipă. (…) Nu ne deranjează alegerile anticipate nici mâine, nici în februarie, dar nici în martie. Din acest punct de vedere, noi am spus de la bun început că pot fi organizate alegerile anticipate, dacă procedurile constituţionale sunt respectate. Şi aici începe toată povestea, fiindcă procedurile constituţionale înseamnă să nu ai Guvern, să respingi de două ori în 60 de zile două Guverne şi după aceea se poate dizolva Parlamentul. Parlamentul nu se poate dizolva la masa verde, prin discuţii. Deci nu există această posibilitate constituţională”, a declarat Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă