19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăDăncilă anunţă investiţii în construcţia şi modernizarea de şcoli

Dăncilă anunţă investiţii în construcţia şi modernizarea de şcoli

Ea a spus că Guvernul va stabili în şedinţa de luni pragul valoric sub care bursele de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social ale elevilor să nu poată scădea şi va adopta actele necesare pentru decontarea navetei elevilor şi pentru anii şcolari următori.

Dăncilă le-a urat succes, la începutul şedinţei de Guvern de luni, copiilor şi tinerilor care au început noul an şcolar.

“Ca prim-ministru am convingerea că este nevoie de reconsolidarea statutului social al cadrelor didactice, atât prin alocarea de resurse bugetare, care să le asigure venituri decente, cât şi prin finanţarea proiectelor menite să îmbunătăţească condiţiile în grădiniţe, şcoli, universităţi. În acest an şcolar, de pildă, vor fi inaugurate 468 de unităţi de învăţământ construite sau modernizate şi reabilitate din fonduri publice. Lucrările pentru alte 2.800 de grădiniţe, şcoli şi licee sunt în curs de execuţie. În total este un efort financiar de peste 5 miliarde de lei din fonduri guvernamentale, dar şi din fonduri europene”, a spus Dăncilă.

Ea a afirmat că aceste date arată că în sistemul de învăţământ se fac progrese pentru a oferi condiţii cât mai bune de studiu copiilor şi tinerilor.

“Sistemul de educaţie are însă nevoie de investiţii masive şi ştiu că mai sunt multe de făcut atât în privinţa investiţiilor, cât şi a măsurilor care să asigure accesul tuturor copiilor la educaţie şi şanse egale. Printr-o hotărâre pe care o vom adopta astăzi stabilim un prag valoric sub care bursele de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care beneficiază elevii din învăţământul preuniversitar să nu poată scădea. Luăm această decizie pentru a reduce diferenţele foarte mari cu privire la cuantumul burselor alocate de către administraţiile publice locale. De asemenea, adoptăm astăzi actele necesare pentru decontarea navetei elevilor şi pentru anii şcolari următori, astfel încât copiii de la sate să fie sprijiniţi să îşi poată continua şcoala. Vreau să fie foarte clar: elevii şi părinţii nu au de ce să îşi facă griji, am prevăzut bani în buget pentru decontarea abonamentelor elevilor”, a spus Dăncilă.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă