Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă, bilanț la 100 de zile de când am preluat președinția Consiliului UE

Dăncilă, bilanț la 100 de zile de când am preluat președinția Consiliului UE

Premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat convingerea că la finalul celor şase luni de preşedinţie rotativă la Consiliului UE se va vorbi mai mult despre România ca despre "o ţară cu voce puternică şi respectată".

Rl online 0 comentarii

"În fiecare din cele 100 de zile de mandat, Guvernul României a dovedit eficienţă, determinare şi capacitatea de a găsi soluţii bune pentru cetăţenii europeni. Miniştrii PSD - ALDE au coordonat dosare dificile, unele dintre ele amânate din mandatele preşedinţiilor precedente, le-au negociat şi le-au adus la stadiul de finalizare. Am dovedit că avem forţa şi priceperea să deblocăm discuţii cu privire la problematici importante pentru viitorul european şi să le punem o amprentă practică. Am dovedit, totodată, alături de Reprezentanţa Permanentă şi de experţii din ministere, că avem o echipă puternică, o echipă responsabilă. Am convingerea că după acest mandat de şase luni se va vorbi mai mult despre România ca despre o ţară cu voce puternică şi respectată în Europa. Îmi este confirmat acest lucru la toate întâlnirile cu oficialii europeni care ne felicită pentru reuşitele mandatului preşedinţiei rotative", a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, cu ocazia prezentării bilanţului de 100 de zile de Preşedinţie română la Consiliul Uniunii Europene.

Prim-ministrul a precizat că în primele 100 de zile de mandat Preşedinţia română a gestionat peste 1.100 de evenimente şi reuniuni.

"Înseamnă o medie de 11 reuniuni în fiecare zi, organizate în ţară şi la Bruxelles. Acest lucru arată capacitatea noastră de a aduce la masa discuţiilor toţi actorii care au un cuvânt de spus în creionarea viitorului european", a completat Dăncilă.

Ea a menţionat, totodată, că în primele 100 de zile ale preşedinţiei ţării noastre au fost finalizate 90 de dosare legislative, acestea fiind "toate confirmate în Consiliu şi, în mare parte, în Parlamentul European". 

Comentarii

loading...