11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăDăncilă: Când se forţează intrarea în Guvern, eu cred că acest lucru...

Dăncilă: Când se forţează intrarea în Guvern, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a precizat, referindu-se la evenimentele din 10 august, că încercarea de a intra prin violenţă în clădirea Guvernului reprezintă un lucru de neacceptat şi “seamănă cu o lovitură de stat”.

“În momentul în care se încearcă intrarea în Guvernul României, se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. Poate cei care au fost în Piaţa Victoriei au reclamat anumite lucruri, poate aveau dreptate… Nu ştiu acest lucru, eram în concediu, dar eu ştiu un lucru, că au încercat să intre în clădirea Guvernului României. Uitaţi-vă la orice stat membru UE. Dacă cineva forţează şi încearcă să intre în Guvernul României, cum aţi cataloga acest lucru? (…) În momentul în care prin violenţă încerci să intri în clădirea Guvernului, acest lucru este de neacceptat. Eu nu ştiu cine a greşit. Să plătească. Am înţeles că sunt dosare, se cercetează… Cine a greşit de o parte şi de alta trebuie să plătească. Nu am nicio suspiciune. Nu cred că este normal să judec eu de o parte sau de alta. Avem justiţie şi justiţia va stabili vinovaţii, dar ceea ce mi s-a părut anormal este ca să forţezi şi să intri în clădirea Guvernului. Azi intră în clădirea Palatului Victoria prin forţă, mâine forţează să intre în Cotroceni. Acest lucru este de neacceptat şi nicăieri nu este acceptat acest lucru. Şi am văzut, au fost imagini, sunt documente care atestă acest lucru”, a spus Dăncilă, pentru Digi 24.

Prim-ministrul a mai afirmat că justiţia trebuie să sancţioneze atât forţele de ordine care au dat dovadă “de exces de zel”, cât şi pe cei care au agresat-o pe jandarmeriţă.

 

Liderul PSD a comparat protestul din Piaţa Victoriei cu violenţele din Franţa

“Eu nu am spus că toţi din piaţă au avut această intenţie, dar au existat persoane care au forţat, s-au comportat într-un mod violent şi cred că acest lucru este de necontestat şi au vrut să intre în clădirea Guvernului. Uitaţi-vă puţin la ce s-a întâmplat cu ‘vestele galbene’ în Franţa. Deci, haideţi să facem un pic de comparaţie şi să vedem: li se permitea să intre în clădirea guvernului sau în altă parte prin forţă? Nicăieri în lume nu este permis acest lucru. Jandarmeria trebuie să îşi facă datoria. Dacă unii au avut exces de zel, sunt convinsă că justiţia îi va sancţiona. Am această convingere şi trebuie să fie aşa. Dar cred că aceste sancţiuni trebuie să existe şi de o parte şi de alta. Pentru noi este important ca legea să fie respectată, indiferent dacă e în cadrul forţelor de ordine sau sunt cetăţeni”, a subliniat ea.

În ce priveşte documentele care ţin de intervenţia Jandarmeriei, Dăncilă a precizat că i se pare “ilogic” ca procurorii să nu aibă acces la ele.

“Nu cred ca procurorii să nu aibă acces la aceste documente. Mi se pare foarte ilogic acest lucru. Eu cred că procurorii au acces la aceste documente şi sunt convinsă că ministrul de Interne trebuie să facă tot posibilul şi ceea ce i se permite din punct de vedere legal pentru aflarea adevărului. Aflarea adevărului este importantă şi pentru Jandarmerie şi pentru oamenii care au fost în Piaţa Victoriei”, a spus ea.

 

 

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă