14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă critică prezenţa lui Iohannis la instalarea miniştrilor Justiţiei şi de Interne

Dăncilă critică prezenţa lui Iohannis la instalarea miniştrilor Justiţiei şi de Interne

Ea consideră aceasta o ”formă de presiune” în condiţiile în care urmează alegerile, dar şi un proces în ”dosarul şase case”, referindu-se la procesul care vizează una dintre casele deţinute de preşedintele iohannis.

”Să spunem că putem înelege prezenţa lui Klaus Iohannis la Apărare şi Extenr, domenii în care are atribuţii.  Dar cum poate justifica nevoia de a-l binecuvânta personal pe ministrul de la Justiţie. 
Cum putrem să ne aşteptăm că justiţia va fi imparţială, dacă Iohannis are grijă să-l supravegheze pe Predoiu”, s-a întrebat Dăncilă.

În cazul Ministerului de Interne, Dăncilă a spus că acest minister va organiza alegerile prezidenţiale în doar câteva zile.
”Preşedintele a vrut să le reamintească cine i-a pus acolo şi la comenzile cui răspund”, a spus Dăncilă,conform căreia preşedintele ”se află în confict de interese cel puţin moral”.
 
”Candidatul Iohannis a mers să facă declaraţii politice la intrarea în drepturi a miniştrilor Justiţiei şi Afaceri Interne, în condiţiile în care duminică sunt alegeri, iar săptămâna viitoare este proces în dosarul şase case. Ce formă odioasă de presiune pune pe aceste ministere unde are interes direct!”, a remarcat Viorica Dăncilă.
 
”De ce nu a mers şi la Ministerul Muncii să arate că-l interesează şi pensiile şi salariile românilor? ”, a întrebat fostul premier.

Cele mai citite

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă