Dăncilă: Datele INS confirmă că Guvernul îşi respectă angajamentele

Dăncilă: Datele INS confirmă că Guvernul îşi respectă angajamentele

Guvernul îşi respectă angajamentele de a lua măsuri care să ducă la creşterea veniturilor românilor, fapt confirmat de datele INS, a declarat vineri premierul Viorica Dăncilă.

Rl online 0 comentarii

"Guvernul îşi respectă angajamentele de a lua măsuri care să ducă la creşterea veniturilor românilor, fapt confirmat de rezultatele oficiale. Conform datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică, în septembrie câştigul salarial mediu nominal brut a crescut la aproape 1.000 de euro şi a ajuns la 4.482 de lei. Creşterea salariului mediu net în septembrie 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este de 13,1%. Puterea de cumpărare a românilor, în septembrie anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut cu aproape 8%, mai exact cu 7,7%", a spus Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că este important că se înregistrează "o creştere, de la lună la lună, a acestor indicatori".

"În septembrie 2018, comparativ cu luna august a acestui an, câştigul salarial mediu brut, cât şi câştigul net au crescut cu 0,7%, iar puterea de cumpărare a crescut, de asemenea, uşor, mai precis cu 0,2%", a mai afirmat Dăncilă.

Comentarii

loading...