9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă: Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Nu voi ceda

Dăncilă: Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Nu voi ceda

„Sfidarea românilor continuă. (…) Este a treia piedică în 3 săptămâni consecutive, a treia respingere a eforturile guvernamentale de a funcţiona normal. Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Dacă nu am fi găsit soluţii, oamenii ar fi stat neplătiţi mult timp”, a declarat premierul, de la sediul PSD. 

„În această seară, am văzut un nou episod al nepăsării şi dispreţului prezidenţial. Partidul dlui Iohannis are o problemă cu bugetarii, dar preşedintele a ajuns la alt nivel. (…) Când nu taie salariile, Iohannis şi susţinătorii săi le blochează”, a susţinut Viorica Dăncilă.

„Avem o opoziţie cinică şi imatură, care orbită de interese personale şi de campanie a început să acţioneze împotriva oamenilor”, a mai afirmat Dăncilă.

„Vreau să dau asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez. Oamenii aşteaptă să le plătim pensiile pe care le-am majorat, salariile, bursele, să derulăm investiţiile”, a subliniat premierul.

„Nu îmi e teamă să mergem în Parlament. (…) Nu fugim de Constituţie, aşa cum o face preşedintele”, a continuat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că premierul îi cere cere o remaniere guvernamentală, în opinia sa fiind o remaniere ”neavenită, nepotrivită”, pe care o refuză clar, referindu-se la cele şase propuneri de noi membri ai Guvernului transmise de premierul Viorica Dăncilă. ”Niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern decât după validarea în Parlament”, a conchis preşedintele.

 

Cele mai citite

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...

FC Botoșani – Dinamo 2-1! Golul lui Mailat o (în)Groapă pe Dinamo

FC Botoșani visează la salvarea de la retrogradare după ce a câștigat derby-ul „codașelor” Ligii 1 contra celor de la Dinamo, cu scorul de...

România, pe ultimul loc din UE când vine vorba de vaccinare împotriva HPV

România nu stă deloc bine la capitolul vaccinare împotriva HPV. Potrivit standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), țara noastră va avea nevoie...
Ultima oră
Pe aceeași temă