18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă exclude o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere până la...

Dăncilă exclude o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere până la finalul anului

“Nu avem aşa ceva pe ordinea de zi, nu am aşa ceva pe masa guvernului.(…) În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva. Nu am avut o discuţie, deci nu pot să vă spun. Eu nu ştiu dacă se impune o discuţie”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Întrebată punctual dacă exclude o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, până la finalul anului, premierul a spus: “Da (…) V-am spus că nu am pe masă acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie şi graţiere”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la Bruxelles, că o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care “şi-l doresc doar unii”.

„Acum, să vă dau un răspuns pe care chiar aş vrea să-l luaţi doar în limita răspunsului. Să nu vă imaginaţi că astfel de act de clemenţă şi-l doresc doar unii”, a declarat Tudorel Toader, marţi, la Bruxelles.

Ministrul Justiţiei a declarat că nu vrea să scape cel vinovat, dar nu vrea să fie tras la răspundere cel care nu este vinovat.

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă