8.4 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăPoliticăDăncilă, înainte de discuția cu Iohannis: Vorbim despre salarizare, buget

Dăncilă, înainte de discuția cu Iohannis: Vorbim despre salarizare, buget

Premierul Viorica Dăncilă a spus, marţi, la manifestările de Ziua Jandermeriei, că va merge la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis pentru că aşa i se pare firesc şi pentru că vrea să aibă o colaborare bună cu acesta, iar discuţiile vor avea ca tema salarizarea şi bugetul. Ea a admis, răspunzând unei întrebări despre scăderea valorii contribuţiilor la pilonul II de pensii, că, odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, “se pare că nu au crescut salariile peste tot” şi a susţinut că vor fi găsite soluţii.

“Da, merg la Cotroceni, mi se pare firesc. Vreau să am o colaborare bună cu preşedintele. (…) Discuţiile se vor axa pe salarizare, pe buget. Cam astea sunt subiectele la modul general. După ce o să vorbesc cu domnul preşedinte, o să vă dau mai multe detalii. Am discutat despre acest lucru când am avut CSAT, deci acum două săptămâni. Am vorbit de atunci despre o întâlnire pentru a discuta aceste subiecte. Deci nu este o invitaţie de care nu ştiam sau este o surpriză. Am discutat atunci. Rămânea să stabilim doar data”, a declarat Dăncilă, care a participat, alături de ministrul de Interne, Carmen Dan, la manifestările organizate de Ziua Jandarmeriei în Parcul Carol.

Întrebată despre scăderea valorii contribuţiilor la pilonul II de pensie, premierul Dăncilă a răspuns: “Scăderea contribuţiilor la pilonul II s-a făcut odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Se pare că nu au crescut salariile peste tot. Vom găsi soluţii”.

Premierul Viorica Dăncilă va merge la Palatul Cotroceni împreună cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, iar întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis este programată de la ora 12.00.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă