15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăDăncilă, întâlnire la Guvern cu Toader pentru discuţii despre recursul compensatoriu

Dăncilă, întâlnire la Guvern cu Toader pentru discuţii despre recursul compensatoriu

Referitor la subiect, şeful Exectivului a declarat, marţi la Strasbourg, că recursul compensatoriu a fost iniţiat de Cabinetul Cioloş, fiind o decizie „neinspirată”. Dăncilă a adăugat că va discutat cu ministrul Tudorel Toader pentru a analiza efectele acestuia şi pentru a lua o decizie în acest sens.

„După cum ştiţi această lege a recursului compensatoriu a fost iniţiată de Guvernul condus de Dacian Ciolos şi cred că a fost o decizie neinspirată la acel moment. Mâine mă voi întâlni cu ministrul Justiţiei tocmai pentru a luă o decizie, care au fost efectele acestei legi astfel inmcat decizia noastră să reflecte realitatea în România şi lucrurile care s-au întâmplat să nu mai aibă loc. Nu pot să iau o decizie până nu vorbesc cu cei în domeniu”, a afirmat Viorica Dăncilă, la Strasbourg.

De asemenea, Tudorel Toader a venit, marţi, cu precizări privind recursul compensatoriu şi prezintă traseul proiectului de lege, în concluzie subliniind că Ministerul Justiţiei nu a fost de acord cu modificările propuse deoarece a fost luat în considerare studiul de impact primit de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

„Ministerul Justiţiei nu a fost de acord cu modificările propuse, luând în considerare şi studiul de impact primit de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Camera Deputaţilor a extins beneficiul şi pentru alte criterii. Curtea Constituţională a fost sesizată în controlul a priori. Ministerul Justiţiei s-a exprimat în sensul că legea este neconstituţională”, a scris ministrul Justiţiei, marţi, pe Facebook.

În ultima perioadă au fost lansate în spaţiul public critici faţă de recursul compensatoriu, întrucât mai mulţi deţinuţi eliberaţi au recidivat.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă