Dăncilă: Mâine am convocat BPN şi CEx al PSD

Dăncilă: Mâine am convocat BPN şi CEx al PSD

Premierul Viorica Dăncilă, care este şi preşedinte executiv al PSD, a anunţat că au fost convocate pentru marţi Biroul Permanent şi Comitetul executiv al partidului. Dăncilă a subliniat că nu va demisiona din funcţia de prim-ministru.

Rl online 0 comentarii

Dăncilă a spus că a convocat o parte dintre liderii PSD şi miniştri ai Guvernului pentru a decide împreună în aceste momente importante pentru PSD.

"Indiferent de sentimentele faţă de Liviu Dragnea, vă daţi seama că pentru PSD condamnarea preşedintelui în funcţie reprezintă un moment dificil, aşa cum ar reprezenta pentru orice partid. Uman vorbind este o dramă atât pentru el ca persoană, cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de domnia lui şi de familia sa. Evident este un moment dificil", a declarat Dăncilă.

Ea a spus că nu vor comenta decizia instanţei.

"Suntem un partid unit, în momentele dificile PSD a strâns rândurile, aşa vom face şi de acum încolo. Mâine am convocat Biroul Permanent Naţional la ora 11, Comitetul Executiv la ora 18. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să-i facem şi cum putem acţiona în perioada următoare într-un mod unitar. Vreau să asigur de faptul că nu-mi voi da demisia indiferent de solitcările unora sau altora. Vom respecta decizia luată în Parlametn în urma uneii moţiuni de cenzură dacă aceasta va fi depusă, nu înseamnă că dacă cineva cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru", a afirmat Dăncilă.

Premierul, miniştrii şi liderii PSD aflaţi în Bucureşti s-au reunit, luni după-amiază, într-o şedinţă de urgenţă, după condamnarea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea.

Conform Statutului PSD, Viorica Dăncilă, care deţine funcţia de preşedinte executiv, asigură conducerea partidului până la organizarea congresului.

Comentarii

loading...