Dăncilă: Nu am discutat în Comitetul Executiv despre remaniere

Dăncilă: Nu am discutat în Comitetul Executiv despre remaniere

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Neptun, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD nu s-a discutat despre remanierea Guvernului.

Rl online 0 comentarii

Ea a mai spus că la congres pot să candideze toţi cei care doresc şi că, dacă majoritatea va decide că trebuie introduse în statutul partidului criterii de integritate, atunci aşa se va întâmpla.

„Nu am discutat despre remaniere în Comitetul Executiv Naţional. După ce o să abordăm acest subiect, o să vă comunic. Pentru noi, acum avem congres, avem alte discuţii, nu am vorbit de remaniere, deci nu pot să spun dacă un ministru sau altul va fi remaniat. Atunci când iei o decizie, trebuie să calculezi foarte bine, să pui în balanţă ce este mai bine pentru guvernare. Nu facem o schimbare de dragul de a o face. Cred că trebuie să ai argumente solide. În momentul în care vom discuta acest subiect, ne vom gândi şi la remaniere, poate ne vom gândi la restructurare, sau poate nu vom face”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a spus că nici după congresul PSD nu se va discuta despre schimbări în Executiv.

„Pentru mine, după congres este important să facem o analiză în toate organizaţiile judeţene, să mă întâlnesc cu toţi preşedinţii de organizaţii, să merg în teritoriu, pentru mine aceasta reprezintă o prioritate. Şi bineînţeles, după congres, avem primele 6 luni de guvernare. Vreau să ieşim cu ceea ce am realizat, ceea ce nu am realizat, să facem o analiză pe fiecare minister în parte”, a precizat Dăncilă.

Întrebată ce părere are despre faptul că şi Codrin Ştefănescu vrea să candideze la funcţia de secretar general, Dăncilă a replicat: „Este opinia lui. Vom discuta la întâlnirea pe care o avem despre profilul pe care trebuie să îl aibă viitoarea conducere, pentru că este important să ne pliem şi pe ceea ce vor oamenii”.

Premierul a mai declarat că toţi cei care vor să candideze trebuie să beneficieze de această oportunitate, iar dacă majoritatea va decide că trebuie introduse în statutul partidului criterii de integritate, atunci aşa se va întâmpla.

Ea a mai spus că, dacă Eugen Teodorovici vrea să candideze la alegerile prezidenţiale, nimeni nu o să îi îngrădească acest drept, dar va fi introdus în sondajele de opinie.

Comentarii

loading...