Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă: Nu vor vota parlamentari ai PSD în favoarea moţiunii

Dăncilă: Nu vor vota parlamentari ai PSD în favoarea moţiunii

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a reiterat, luni, convingerea că moţiunea de cenzură nu va fi adoptată şi a menţionat că rectificarea bugetară va fi adoptată prin hotărâre de guvern, urmând să asigure localităţilor necesarul de cheltuieli curente.

Rl online 0 comentarii

"Nu va trece moţiunea. (Mă bazez, n.r.) pe buna credinţă a unora care vor stabilitate în această ţară. (...) Nu vor vota parlamentarii PSD pentru moţiune", a arătat ea într-o declaraţie acordată presei la Palatul Parlamentului, înaintea şedinţei grupului parlamentar al PSD.

Totodată, a negat ipoteza că rectificarea bugetară ar viza "mituirea" unor parlamentari.

"Dacă rectificarea bugetară era făcută pentru a cumpăra voturi, dădeam rectificarea bugetară înainte de moţiunea de cenzură, nu după moţiune. (...) Deja este făcută, dar aşa fac unii când vor să îşi găsească scuze", a spus ea.

Prim-ministrul a adăugat că un guvern interimar are posibilitatea să adopte o rectificare bugetară.

"Sigur că da. Aşa cum a putut să dea şi salariile, şi pensiile, acolo unde au fost probleme, poate funcţiona şi de acum încolo. Dar, repet ce am mai spus: după moţiunea de cenzură - care nu va trece - vom veni cu remanierea în Parlament", a precizat ea.

Dăncilă a declarat că actul normativ care vizează rectificarea bugetară a fost finalizat.

"Rectificarea se face în funcţie de fiecare localitate, pentru a-şi acoperi cheltuielile curente. (...) O să vedeţi că o mare parte (din bani, n.r.) se duc mai mult către PNL, poate. Dacă se face pentru asigurarea necesarului de funcţionare, este în funcţie de fiecare primărie", a spus ea.

Comentarii

loading...