Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă referitor la recomandările GRECO: România trebuie să ia exemplu de bune practici

Dăncilă referitor la recomandările GRECO: România trebuie să ia exemplu de bune practici

Premierul Viorica Dăncilă a precizat joi că răspunsul României la recomandările GRECO trebuie să se facă în consens de către magistraţi, iar politicul să nu intervină în Justiţie.

Rl online 0 comentarii

În opinia acesteia, România trebuie să ia exemplu de bune practici din alte ţări.

"Nu cred că politicul trebuie să intervină în Justiţie. Aşa cum Olanda are multe recomandări de la GRECO, cum are şi Germania, şi Franţa, a decis ca răspunsul la aceste recomandări trebuie să se facă în consens de către magistraţi, cred că şi România trebuie să procedăm în mod asemănător. Magistraţii ştiu foarte bine, trebuie asociaţiile de magistraţi să îşi spună fiecare punctul de vedere pe fiecare punct al Raportului GRECO, pe fiecare punct din MCV şi când se obţine aceste consens sunt convinsă că va fi o soluţie pentru punctele din raport", a spus Dăncilă, întrebată care vor fi măsurile în cazul recomandărilor GRECO.

Premierul a reiterat că politicul nu are ce căuta în Justiţie.

"Eu sunt înregimentată politic, opinia mea ar fi o opinie politică. Şi de fiecare dată am spus că în Justiţie politicul nu are ce căuta. Haideţi să lăsăm asociaţiile de magistraţi. Dacă în Olanda se poate, eu cred că şi în România se poate şi că trebuie să luăm exemplu de bune practici din alte ţări", a arătat şefa Executivului.

Comentarii

loading...