15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă: Reformarea sistemului de achiziţii publice va continua

Dăncilă: Reformarea sistemului de achiziţii publice va continua

Premierul Dăncilă a dat aceste asigurări după o întrevedere avută la Palatul Victoria cu comisarul european pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Elzbieta Bienkowska.

“O asigur pe doamna comisar de faptul că vor fi continuate demersurile de reformare a sistemului de achiziţii publice, respectiv asigurarea implementării integrale şi sustenabile a măsurilor cuprinse în acest document strategic, sub directa mea supervizare, astfel încât investiţiile, atât de necesare şi aşteptate de cetăţenii români, să fie realizate cât mai repede”, a declarat Dăncilă.

Totodată, şefa Guvernului a precizat că a obţinut sprijinul comisarului european pentru simplificarea cadrului legislativ al achiziţiilor publice.

“Un subiect important pentru România (…) este şi accelerarea investiţiilor publice, care este de natură să sprijine în direcţia realizării convergenţei reale. În acest sens, am solicitat şi am obţinut sprijinul doamnei comisar pentru modernizarea şi simplificarea cadrului legislativ al achiziţiilor publice, în deplină concordanţă cu directivele Uniunii Europene în domeniu”, a arătat Dăncilă.

De asemenea, premierul a spus că i-a prezentat comisarului european că priorităţile Guvernului pentru trimestrul al doilea.

“Am comunicat doamnei comisar că printre priorităţile Guvernului pentru trimestrul al doilea al acestui an sunt incluse legea achiziţiilor publice, legea parteneriatului public-privat, înfiinţarea Casei de Comerţ a României, instituirea schemei de ajutor de stat privind acordarea de împrumuturi de 40.000 de lei fără dobândă pentru tineri, precum şi instituirea programului pentru persoanele cu dizabilităţi, acestea fiind măsuri care pot contribui inclusiv la dezvoltarea antreprenoriatului în România”, a mai afirmat Dăncilă.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă