12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă şi Regele Spaniei, discuţii despre relaţiile bilaterale la nivel politic şi...

Dăncilă şi Regele Spaniei, discuţii despre relaţiile bilaterale la nivel politic şi economic

“Premierul român şi Majestatea Sa au evocat relaţia privilegiată dintre cele două ţări poziţionate geografic la extremele continentului european. Totodată, au evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor între România şi Regatul Spaniei la nivel politic şi sectorial, cu precădere cel economic, cât şi la nivel uman, în contextul bunei integrări în societatea spaniolă a celor peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în această ţară. Prim-ministrul României a menţionat, de asemenea, că Spania este un adevărat model în plan european din punct de vedere al modului de integrare al cetăţenilor, atât la nivel guvernamental, cât şi al societăţii”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Cei doi au abordat şi subiectul preluăriipreşedinţiei Consiliului UE de către ţara noastră, la începutul anului viitor, iar în acest context, premierul Dăncilă a subliniat importanţa aprofundării relaţiei României cu Spania.

“Şeful Executivului a subliniat oportunitatea aprofundării colaborării dintre România şi Spania cu privire la principalele subiecte aflate pe agenda europeană, pentru a genera, prin eforturi comune, rezultate pozitive pentru Uniunea Europeană, pentru statele membre şi pentru cetăţeni. De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că obiectivul major al României pentru viitorul Europei este unitatea şi coeziunea proiectului european, ţara noastră dorindu-şi o Europă construită în baza principiilor şi valorilor fundamentale, generatoare de prosperitate, securitate şi stabilitate”, potrivit sursei citate.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi Majestatea Sa Felipe al VI-lea au discutat şi despre subiecte de interes pe agenda politică internaţională.

Imagini cu întâlnirea celor doi apar şi pe site-ul oficial al Casei Regale spaniol, anunţă agenţia de ştiri EFE. Dăncilă a fost primită în Sala de Audienţe a Palatului Zarzuela, la reuniune au mai participat şi vicepremierul, Paul Stănescu, şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, alături de ambasadorii celor două ţări.

Anterior întrevederii cu Regele Felipe al VI-lea, Dăncilă a semnat, la întâlnirea de la Madrid cu omologul spaniol Pedro Sanchez, două memorandumuri care permit elaborarea de proiecte comune în domeniul apărării şi cel al modernizării administraţiei publice, informează Guvernul român într-un comunicat.

Cele mai citite

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

Ozzy Osbourne şi Mary J. Blige, printre artiștii ce vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame în 2024

Anul acesta, Rock & Roll Hall of Fame își deschide porțile pentru o nouă serie de legende din lumea muzicală, printre care se numără...

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...
Ultima oră
Pe aceeași temă