23.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Dăncilă vorbeşte despre o întâlnire a socialiştilor la New York

Premierul nu a avut, până la acest moment, o reacţie cu privire la respingerea Rovanei Plumb în Comisia JURI.

„Am participat la întâlnirea Conducerii Internaţionalei Socialiste la New York, la sediul Naţiunilor Unite. A fost o întâlnire extrem de plăcută şi productivă, în cadrul căreia am reafirmat dorinţa Partidului Social Democrat de consolidare a cooperării politice pentru a contribui la o nouă dinamică a relaţiilor cu partenerii noştri”, a scris Viorica Dăncilă, joi, Facebook.

Premierul a făcut apel la toate forţele politice să promoveze coeziunea social-economică.

„Apelăm la toate forţele politice şi suntem alături de socialiştii şi social-democraţii din întreaga lume pentru a promova coeziunea social-economică, condiţii mai bune pentru o muncă decentă, tratament egal între bărbaţi şi femei şi, nu în ultimul rând, pentru a construi politici de limitare a impactului schimbărilor climatice pentru generaţiile viitoare”, a conchis Dăncilă.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european.

Ultima oră
Pe aceeași temă