13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăDaniel Băluță a cerut forurilor europene regândirea planurilor de finanțări europene

Daniel Băluță a cerut forurilor europene regândirea planurilor de finanțări europene

Prezent la lucrările Comitetul European al Regiunilor (CoR), primarul sectorului 4, Daniel Băluță, le-a cerut liderilor europeni să regândească filosofia acordării de granturi europene.

„Consider că acum este momentul ca liderii europeni să asculte cu adevărat vocea oamenilor. Acum este momentul ca fiecare comunitate, fiecare oraș, să-și pună cu adevărat amprenta asupra propriei dezvoltări, bazată pe o absorbție accelerată a fondurilor nerambursabile disponibile în acest domeniu”, a declarat Daniel Băluță, la dezbaterea la care a participat, alături de președintele CoR, Apostolos Tzitzikostas și de liderii locali europeni, și fostul președinte al Consiliului European, Herman van Rompuy, actual conducător al grupului la nivel înalt privind democrația europeană.

România are 15 membri în Comitetul European al Regiunilor

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este un organism consultativ al UE, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația UE care are impact asupra regiunilor și orașelor. Înființat în anul 1994, CoR este complementar celor trei instituții comunitare – Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană și Parlamentul European, având rolul de a reprezenta interesele colectivităților locale și regionale.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă