10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăDaniel Băluță vrea investiții de 1 Miliard de Euro. USR-PLUS îi pregătește...

Daniel Băluță vrea investiții de 1 Miliard de Euro. USR-PLUS îi pregătește blocada

Consilierul general Valentin Necula a depus, în numele grupului de consilieri USR-PLUS, un proiect de hotărâre prin care propune Consiliului General retragerea dreptului de administrare a mai multor bulevarde din capitală, care fuseseră acordate în 2017 Consiliului Local Sector 4.

Prin concesiunea acestora, Primăria sectorului 4 a reușit ceea ce Primăria Generală nu avea în obiectiv: lărgirea unor artere, modernizarea lor și construcția de alveole de parcări.

“În mod evident, nu există motivație reală pentru un astfel de demers, alta decât lupta politică în detrimentul cetățenilor, iar în aceste condiții, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, face un apel public la responsabilitate din partea tuturor grupurilor politice ce compun Consiliul General al Municipiului București. Aceasta mai ales în condițiile în care proiecția de buget a Primăriei Capitalei arată cât se poate de clar că la nivelul Bucureștiului nu există sumele necesare administrării bulervardelor ce ar putea ieși din administrarea sectorului 4”, se spune într-un comunicat al Primăriei sectorului 4.

„Solicit public Consiliului General al Municipiului București să nu dea curs demersurilor politicianiste ale USR-PLUS și să nu pună în pericol investițiile publice ale Sectorului 4. Noi am demonstrat că se poate să îmbunătățim traiul de zi cu zi al oamenilor, să le oferim speranță că putem să avem o viață mai bună gospodărindu-ne singuri. Dacă un asemenea demers ar fi acceptat, fiecare an în care aceste artere nu ar mai fi în administrarea noastră ar însemna ani pierduți ce vor aduce cu sine doar degradare, nicidecum evoluție”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Recent Alina Pop de la USR și Diana-Ștefana Baciuna de la PNL s-au dus la intrarea în Parcul Tineretului să protesteze împotriva viitoarei pasarele. Ziua în amiaza mare, ca membre în “organul deliberativ”, cum le place lor să se prezinte, fiind alese pe listele de consilieri ale USR-PLUS și PNL.

În ședințele de Consiliu local, potrivit proceselor verbale de ședință, făcute publice, alianța USR-PLUS, secondată de PNL, se opun oricăror investiții.

Primăria condusă de Daniel Băluță a lansat în SEAP un proiect de regenerare urbană, în valoare de 1 miliard de euro.
Proiectul „noul Bauhaus european” pregateste cetățenii pentru viața de după Covid-19.
 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă