Daniel Dragomir: "Atunci când te afli în groapă, nu este bine să continui să sapi"

Daniel Dragomir: "Atunci când te afli în groapă, nu este bine să continui să sapi"

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, susține că românii nu mai apleacă urechea la campania de PR a DNA, orchestrată în speranța că Laura Codruța Koveși va ieși, și de pe urma acestui ultim scandal, basma curată. "Ieșirea de mi-a adus aminte de cea din decembrie.

Iulian Budușan 0 comentarii

"Am asistat la o coferință de presă care mi-a aminite de ieșirea la balconul CC a lui Ceaușescu, din decembrie 1989, numai că Ceausescu a fost mult mai decent. La fel ca dictatorul, și Laura Codruța Kovesi vede conspirații ale "agenturilor străine", atacuri concertate asupra direcției e care o conduce și asupra procurorilor.

S-a dovedit deja că doamna Kovesi a mințit, și aici avem câteva lucruri importante. În primul rând, vorbim de modalitățile abuzive orin care procurorii DNA au instrumentat dosarele pe care le-au avut pe mână. În al doilea rând, Augustin Lazăr a declarat că are loc o campanie de denigrare a instituțiilor de justiție din România, declarație prin care procurorul general i-a luat apărarea doamnei Kovesi. Șefa DNA a declarat că are loc un adevărat "atac al penalilor". Aveți în fața dumneavoastră un "penal" care se luptă cu metodele ilegale ale procurorilor, "ghidate" de servicii.

Acum două zile, uneltele serviciilor, așa-zișii jurnaliști, printre care Tapalagă și Mândruță, au publicat materiale despre conspirații împotriva DNA, în spatele cărora mă aflam și eu. Această firmă de lobby ar fi condusă de o baroneasă din Marea Britanie și de un agent iordanian, care evident trebuie să fie încătușați imediat. 

Doamna Koveși este ca un buldozer, nimic n-o oprește din propășirea justiției drepte, metodele DNA sunt infailibile, iar procurorii DNA sunt perfecți, deși unii au mai fost și pe la pușcărie. 

Doamna Koveși va face în continuare dosare, pentru că acestea reprezintă singurele ei arme, inteligența nefiind una dintre armele ei forte. Chiar și condamnarea de ieri, dispusă de doamna Trancă, reprezintă un nou exemplu prin care Kovesi încearcă să covingă lumea că are dreptate. Doamna Koveși și-a asumat că a citit dintr-o serie de interceptări care fac parte dintr-un dosar penal deschis, iar astfel de acte sunt secrete, nefiind deschise publicului. Începând de mâine, folosid această manieră de argumenație a lui Kovesi, putem scoate lucruri interesante din dosare. 

Augustin Lazăr, Daniel Horodniceanu și Kovesi, au deschis această "cutie a Pandorei", pentru că îți asumi atunci când faci publice date dintr-un dosar care încă se află în lucru.

Șefa DNA și-a trimis "cățeii" să sape după dovezi care să scoată la iveală faptul că eu și inițiativa Romania30 suntem, de fapt, finanțați. Dacă vreunul dintre căței găsește vreun leu care să reprezinte finanțare a mea, să-l prezinte, altfel să tacă! Din noiembrie 2017, au făcut tot posibilul să mă discrediteze, serviciile și DNA au trimis tot timpul oameni care să mă corupa, care să "conceapă" o anchetă împotriva mea. Nu sunt un inculpat disperat, ci vreau eliberarea României.

Comunicatul de presă trimis de inițiativa Romania30 face apel la ministrul Justiției, Tudorel Toader pentru revocarea lui Koveși, dar nu cred că așa trebuie să stea lucrurile. Ministrul Tudorel Toader ar fi trebuit să ceară suspendarea șefei DNA, a procurorul general al Românie și a celor doi procurori din DNA Ploiești. Ar fi trebuit sigilate probele din Ploiești. Ar fi trebuit creat un corp de control al ministrului Justiției și al procuratorii, care ar fi trebuit să facă o investigație cu celeritate, pentru că vorbim de încederea oamenilor în justitție. Ulterior, raportul ar fi trebuit prezentat tuturor factorilor de decizie din stat, iar mai apoi prezentat publicului, iar în baza lui românii să vadă cum se "aranjau" probe de către procurorii Direcției. 

Cei implicați știu cum s-au falsificat probe, nu doar la DNA, pentru că întâlnim în foarte multe dosare situații cu denunțători falși, care declară ceea ce li se arată și ce se cere, probe "făcute", iar asta nu doar în cazul DNA Ploiești.

Revocarea Laurei Codruța Koveși nu reprezintă o decizie politică, ci una de bun-simț, fiindcă trebuie să înțelegem dacă vrem să avem un viitor ca țară, nu ar trebui să avem în funcție un procuror șef care iese public și face declarații mincinoase. 

 

Această conspirație mondială împotriva instituțiilor justiției, pe care o vede Kovesi, nu o mai cred românii. Consultanții doamnei procuror șef ar fi trebuit să-i spună că 10 secunde de înregistrări sunt de ajuns pentru ca oamenii să vadaă cu cine avem de-a face. Atunci când te afli în groapă, nu este bine să continui să sapi", și-a încheiat declarația Daniel Dragomir.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

loading...