Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Facebook/Daniel Gheorghe

FOTO: Facebook/Daniel Gheorghe

Daniel Gheorghe: Conservatorismul este „garanția stabilității sociale și bunăstării economice”

Viceliderului grupului parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților, Daniel Gheorghe, s-a declarat un adept al conservatorismului social și economic, delimitându-se de denumirea de „ultraconservator”, într-o postare pe Facebook..

Rl online 0 comentarii

În contextul discuțiilor din ultima vreme despre direcția în care trebuie să meargă Partidul Național Liberal, Daniel Gheorghe, viceliderul PNL din Camera Deputaților, este una din vocile care susține o direcție liberal-conservatoare pentru viitorul formațiunii politice. 

Potrivit liderului liberal, „conservatorismul social și identitar este garanția stabilității sociale și a bunăstării economice. O societate rațională nu poate trăi printre revoluții și experimente sociale utopice. Ordinea legitimă, identitatea organică și valorile morale derivate direct din creștinism sunt lucruri care nu se pot negocia și care trebuie așezate mai sus de orice dispută doctrinară ori politică.” 

Acesta a ținut să explice vacuitatea conceptului de „ultraconservatorism”, atașat de multor politicieni conservatori din țara noastră. Ultraconservatorismul este „un termen aberant, comun acelora care acum jumătate de secol ar fi închinat ode regimului sovietic iar astăzi s-au convertit la marxism cultural, prin care descoperi rapid ideologiile stângii radicale postmoderne.”

Recent, într-un interviu pentru PS News, dat în contextul recentelor tensiuni între conducerea PNL și vechea garda PDL, Gheorghe a dat câteva detalii cu privire la direcția pe care și-ar dori-o pentru partid.

„Sunt adeptul liberalismului conservator. Partidul are nevoie de mai multă fermitate în ceea ce înseamnă libertatea economică, în ceea ce înseamnă susținerea și încurajarea capitalului românesc în economie, dar totodată PNL trebuie să își asume o serie de valori identitare: tradiția, familia, biserica, educația sănătatea etc. Sunt foarte multe zone în care PNL poate avea o serie de puncte de convergență cu ceea ce așteaptă românii și ceea ce ține de identitatea națională a poporului român. Sunt mai curând împotriva intervențiilor statului în a reglementa ideologic societatea, ceea ce din păcate în România se încearcă dar fără mult succes. Cred că PNL trebuie să meargă pe linia brătienilor, ceea ce presupune asumarea unui proiect național pe termen lung pentru ca România să se dezvolte și să poată fi o forță în Europa”, a precizat Gheorghe.

Comentarii

loading...