10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăDemisie la vârful Ministerului Tineretului și Sportului

Demisie la vârful Ministerului Tineretului și Sportului

Decizia secretarului de stat vine după ce a fost prins la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, el afirmând că nu doreşte să transmită un mesaj greşit tinerilor.

“Azi dimineaţă am fost oprit de Poliţie fiind sub influenţa alcoolului. Nu am nicio scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea. Comportamentul iresponsabil este incompatibil cu funcţia publică şi nu doresc să transmit un mesaj greşit tinerilor. Drept urmare, primul lucru azi dimineaţă a fost să-mi depun demisia din funcţia de secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului”, a scris Oltean Csongor pe Facebook.

Anterior, vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, anunţase că i-a acceptat demisia şi a înaintat-o premierului.

“Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului Oltean Csongor a fost oprit de Poliţie fiind sub influenţa alcoolului. În urma acestui incident el şi-a depus demisia, pe care am acceptat-o, şi i-am transmis-o premierului. Gestul lui Oltean Csongor este inacceptabil, el şi-a asumat răspunderea pentru acesta. Nu intenţionăm să facem alte comentarii în acest caz”, a spus Kelemen Hunor.

Oltean Csongor are 32 de ani, locuieşte în municipiul Sfântu Gheorghe şi a fost numit în funcţia de secretar de stat la propunerea UDMR.

Acesta a activat în ultimii 12 ani în formaţiunile de tineret partenere ale UDMR: Asociaţia Studenţilor Maghiari din Sfântu Gheorghe şi HARIT – Asociaţia Tinerilor din Judeţul Covasna, fiind în prezent preşedintele Asociaţiei MIERT – Conferinţa Tineretului Maghiar din România şi preşedinte executiv adjunct responsabil de tineret în cadrul Uniunii. 

Cele mai citite

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...
Ultima oră
Pe aceeași temă