Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Încă o interdicție pentru demnitari a fost eliminată

Încă o interdicție pentru demnitari a fost eliminată

Demnitarii vor avea voie să fie comercianți

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, cu 180 de voturi ”pentru”, 86 de voturi ”împotrivă” şi cinci abţineri, iniţiativa legislativă a UDMR care le permite miniştrilor, parlamentarilor, primarilor şi prefecţilor să fie comercianţi persoane fizice.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Comisia juridică a adoptat un raport de admitere la iniţiativa UDMR într-o şedinţă convocată pentru  dimineaţa la ora 8:00, cu câteva ore înainte de votul din plen. 

Potrivit iniţiativei legislative semnate de trei deputaţi şi doi senatori UDMR, deputaţii şi senatorii, membrii Guvernului, prefecţii şi subprefecţii, primarii, viceprimarii, primarul general şi viceprimarii Capitalei, precum şi preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene vor putea deţine şi calitatea de comerciant persoană fizică.

Deţinerea respectivei calităţi concomitent cu cea de demnitate publică este în prezent interzisă de legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Actul normativ modificat acum a fost aprobat, în 2003, de către Guvernul Adrian Năstase, prin angajarea răspunderii, fiind solicitat în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

 

Comentarii

loading...