13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăDeputatul PSD Costel Lupașcu propune un program de testare în masă la...

Deputatul PSD Costel Lupașcu propune un program de testare în masă la Botoșani

 

Deputatul PSD Costel Lupaşcu propune demararea unei campanii de strângere de fonduri pentru demararea testării în masă, singura care poate descoperi asimptomaticii şi a reduce rata mortalităţii.

“Nu putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi! Toate țările trebuie să aibă capacitatea de a testa toate cazurile suspecte! Acesta este unul dintre mesajele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în contextul pandemiei COVID-19”, susţine deputatul într-un comunicat de presă.

„Situația la nivelul Județului Botoșani este din ce în ce mai gravă. Deja avem 1.000 de cazuri Covid la nivelul Județului, iar tendința națională sugerează o creștere constantă a numărului de îmbolnăviri. Plecând de la experiența pozitivă a altor state, precum Germania sau Franța, care au reușit o gestionare mult mai eficientă a cazurilor Covid, prin implementarea unor scheme ample de testare la nivel național, propun demararea unui program de testare în masă la Botoșani! Haideți să ne unim cu toții forțele pentru sănătatea locuitorilor județului Botoșani!

În acest demers, nu cred că ne putem aștepta la sprijin guvernamental. Din nefericire, politica și-a făcut cu prisosință loc la masa Ministerului Sănătății. La București, eforturile de testare au fost oprite de Ministrul Tătaru, împotriva căruia am votat, în plenul Parlamentului, o moțiune simplă. În aceste condiții, cred că este momentul să ne unim forțele și, cu sprijinul fondurilor private, să demarăm un amplu proces transparent de achiziție a kit-urilor de testare.

În contextul creșterii numărului de cazuri, mai multe testări vor salva mai multe vieți și vor costa mai puțin, mai ales în condițiile în care un tratament specific pentru COVID-19 nu există încă, iar mecanismele de producere a unui vaccin sunt complexe și necesită timp. Din păcate, România este una dintre țările în care s-au făcut cele mai puține teste pentru depistarea COVID-19. Numărul testelor efectuate este un subiect care îngrijorează cetățenii. Din păcate în România Guvernul are doar intenții. Gata cu vorbele, e timpul pentru fapte! Este timpul să ne luăm soarta în propriile mâini!” conchide iniţiatorul proiectului de campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de kituri, în condiţiile în care guvernanţii rămân nepăsători la această iniţiativă.

“Testarea extinsă este vitală pentru controlul răspândirii COVID-19, pentru că rata de infectare se poate reduce semnificativ. În plus, vom putea începe un proces de izolare activă, inclusiv a asimptomaticilor. Nu trebuie uitat că o creștere a numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, iar testarea a 1.000 de persoane pe săptămână salvează vieți!

Acestea sunt motivele pentru care lansez o inițiativă de strângere de fonduri la nivelul Județului Botoșani, în vederea achiziției kit-urilor de testare. Vom implementa un mecanism transparent de gestionare a donațiilor pe care le vom solicita de la toate persoanele din județ care pot ajuta și care înțeleg că, atunci când Guvernul ne părăsește, trebuie să ne luăm siguranța în propriile mâini.” a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.

Costel Lupaşcu este parlamentarul din Botoşani cu cele mai multe iniţiative.

 

           

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă