Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dezbatere în Parlamentul European despre viitorul banilor UE

Dezbatere în Parlamentul European despre viitorul banilor UE

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Ştefan-Radu Oprea a participat azi la Bruxelles, în Parlamentul European, la dezbaterea Combining ESI Funds Financial Instruments and Invest EU within MFF post 2020.

Rl online 0 comentarii

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Ştefan-Radu Oprea a participat azi la Bruxelles, în Parlamentul European, la dezbaterea Combining ESI Funds Financial Instruments and Invest EU within MFF post 2020, dedicată instrumentelor financiare din cadrul Fondului European de Investiţii Strategice şi programului Invest EU. Dezbaterea, organizată de europarlamentarele Norica Nicolai şi Graţiela Zoană, are loc în contextul negocierilor privind viitorul cadru financiar multianual 2021 - 2027.

În discursul său, ministrul a insistat asupra IMM-uurilor, care generează în Europa 85% din locurile de muncă nou create, pledând pentru finanţarea acestora şi mai ales a start-up-urilor - care, în epoca industriei 4.0 (adică a societăţii informaţionale), generează o parte semnificativă din creşterea economică şi, inovarea din Europa: "Inovaţia nu se mai produce doar în zona clasică a companiillor mari care generează cercetare, ci de foarte multe ori se întâmplă în start-up-uri şi IMM-uri... Până la un nivel acestea se finanţează în Europa prin fondurile de risc - apoi majoritatea se finanţează în Sillicon Valley." Prin urmare, a arătat ministrul, Europa are o problemă în susţinerea financiară a dezvoltării proiectelor inovative din zona IMM-urilor. Ministrul a arătat că Small Business Act, cadrul legislativ european care protejează IMM-urile, nu include digitalizarea pe lista principiilor sale directoare - deci acest cadru de lucru trebuie revizuit.

Ministrul a dat ca exemplu programul românesc Start-up Nation prin care peste 10.000 de afaceri aflate la început de drum au primit până la 44.000 de euro; dintre acestea, aproape aproape 4000 aparţin antreprenoarelor.

La seminar au mai participat Kristopf Kuhn, director la Banca Europeană de Investiţii, Hubert Cottogni, director la Fondul European de Investiţii, Giorgio Casoni, şef la unităţii DG ECFIN din cadrul Invest EU, Iskra Mihaylova, şef al Comitetului de Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, precum şi cele două europarlamentare din România, deja menţionate.

 

Comentarii

loading...