Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marius Pașcan  (Foto: Facebook)

Marius Pașcan (Foto: Facebook)

Din programa de Bacalaureat a fost exclus subiectul formării României Mari

Deputatul Marus Pașcan, președinte executiv al PMP, avertizează că Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a scos din programa de Bacalaureat subiectul formării statului național român.

Mihai Diac 0 comentarii

Aspecte fundamentale ale istoriei României, cele referitoare la formarea statului național român și a României Mari, au fost excluse din programa de Bacalaureat a anului 2020, avertizează preşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan, într-un mesaj postat, vineri, pe Facebook.

"Am aflat stupefiat că pentru examenul de bacalaureat la disciplina istorie au fost excluse din programa de examinare pe care trebuie să o asimileze elevii tocmai capitolele referitoare la Primul război mondial, Marea Unire din 1 Decembrie 1918, semnificaţia Tratatului de la Trianon, adică toate aspectele fundamentale ale istoriei privitoare la configurarea României Mari şi a statului român modern. Incredibil!", a comentat, pe Facebook, deputatul Marius Paşcan.

Într-adevăr, în programa de Bacalaureat la Istorie pentru anul 2020, recent aprobată de Ministerul Educației și Cercetării, se precizează că din această programă sunt excluse aspecte legate de secolul XX (cel în care s-a format România Mare). 

 

Comentarii

loading...