10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăDirectorul Agerpres, despre imaginile de la protestul din 10 august

Directorul Agerpres, despre imaginile de la protestul din 10 august

Claudia Nicolae a făcut aceste precizări după ce deputatul USR Iulian Bulai i-a cerut în comisie să explice informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora AGERPRES ar fi furnizat Poliţiei imagini de la mitingul din 10 august 2018.

“Nu am fost director în acea perioadă, nu aş putea explica modul în care decizia a fost luată, însă evident că am făcut o analiză internă a situaţiei. Legea AGERPRES prevede foarte clar că misiunea principală a instituţiei este aceea de a informa publicul. Din ce am analizat, am cerut toate documentele colegilor mei. Există două adrese: una venită de la secţia Omoruri şi una de la IGPR, în care se solicită sprijinul pentru imagini care pot ajuta la o anchetă penală”, a declarat Claudia Nicolae.

Ea a adăugat că fotografiile şi clipurile “au fost distribuite şi au fost urcate pe fluxul Agenţiei”.

“Din aproximativ 300 de fotografii realizate în acea zi, 200 au fost urcate pe site-ul instituţiei, prin urmare misiunea publică a instituţiei a fost îndeplinită”, a explicat Nicolae.

Directorul general al AGERPRES a punctat că decizia de transmitere a imaginilor către Poliţie nu i-a aparţinut, deoarece la acel moment nu ocupa această funcţie.

“Decizia nu mi-a aparţinut şi nu ştiu cum s-a ajuns la acea decizie. Din punctul meu de vedere, nu s-a încălcat nicio lege, pentru că nu erau informaţii secrete, nu erau documente clasificate, erau imagini de la un eveniment public, la care toată presa a avut acces. Solicitările, adresele au fost trimise către majoritatea instituţiilor media. Cred că decizia de a da curs invitaţiei autorităţilor a aparţinut fiecărei instituţii în parte. Aşa cum am văzut anumite comentarii legate de libertatea presei, cred că libertatea presei include inclusiv acest aspect – dacă îşi doreşte sau nu să furnizeze imagini care nu sunt secrete”, a menţionat Nicolae.

Ea a mai precizat că redactorul-şef al Redacţiei video, care ar fi refuzat distribuirea acelor clipuri realizate de AGERPRES, nu a fost concediat.

“Nu a fost niciodată concediat redactorul-şef, nici reangajat. În continuare ocupă aceeaşi funcţie în instituţie, nu a fost nici retrogradat”, a conchis Claudia Nicolae.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă