10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăDiscuţii Orban - Barna - Cioloş - organizaţii civice pentru coordonare

Discuţii Orban – Barna – Cioloş – organizaţii civice pentru coordonare

Câteva dintre organizaţiile civice care au participat şi participă la protestele contra alianţei PSD-ALDE de la guvernare au demarat consultări cu partide de opoziţie pentru a găsi modalităţi de combatere a acţiunilor nedemocratice ale puterii.

„Încercările PSD-ALDE din ultimele săptămâni de a impune, în Parlament, Legile Justiției prin abateri de la procedurile democratice au adus societatea și democrația românească într-un moment critic. Este timpul ca aceia care vor să oprească derapajele Puterii să înceapă să comunice cât mai mult și să găsească punctele de convergență, astfel încât, împreună, să se opună metodelor abuzive ale PSD-ALDE.
Din acest motiv, o parte dintre organizațiile civice participante la proteste au inițiat consultări cu partidele parlamentare din Opoziție pentru a identifica modul cel mai eficient și democratic de a determina PSD-ALDE să renunțe la atacul concertat asupra normelor, procedurilor și conduitei democratice”, se arată într-un comunicat al organizațiilor civice. 

La aceste consultări participă şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, liderul USR, Dan Bârnă, şi Dacian Ciolos, preşedintele Platformei România 100, care a anunţat duminică că va fi înființat un partid politic desprins din Platformă.

Prin aceste discuţii se caută modalităţi de comunicare şi de acţiune împotriva campaniei PSD-ALDE de modificare a legilor justiţiei.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă