Dispute în PSD din cauza petrecerilor SRI

Dispute în PSD din cauza petrecerilor SRI

Dispute în PSD din cauza petrecerilor SRI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este supărat pe șeful Comisiei SRI, Claudiu Manda, pentru modul în care a gestionat audierea fostului director al SRI, George Maior.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, ieri, că va merge la audierea de la Comisia de anchetă a SRI cu tot ce ştie, nu cu ”jumătăți de adevăr” ca George Maior,  iar la final se aşteaptă să se ”întâmple nişte lucruri”.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu fostul director al SRI George Maior în acest sfârşit de săptămână, Dragnea a negat. ”Nu m-am întâlnit. Eu cu Maior am vorbit ultima dată la începutul anului trecut, la un hotel din Bucureşti şi am schimbat câteva cuvinte. N-am avut această onoare să mă întâlnesc cu el”, a spus preşedintele PSD. ”Aveţi răbdare că o să aflaţi de la mine lucruri la care nici nu v-aţi gândit, dar, după ce mă duc acolo ( la comisia SRI n.r) că eu vreau să fac o chestiune instituţională, nu fac cancan. Eu vreau ca, după ce vorbesc eu şi după ce se va încheia activitatea acestei comisii, să se întâmple nişte lucruri”, a mai spus Dragnea. Întrebat dacă a participat la petreceri organizate de SRI, Dragnea a spus: ”Nu am fost niciodată la o zi onomastică a lui Maior sau Coldea. Prea multe vorbe despre securişti”.

Fostul şef al SRI George Maior a confirmat pe 27 februarie, la audierile din Comisia de control a SRI, petrecerile care au avut loc la sedii ale serviciului cu diverse ocazii, printre participanţi numărându-se Victor Ponta, Liviu Dragnea, Laura Codruţa Kovesi, Livia Stanciu, a anunţat preşedintele comisiei, Claudiu Manda (PSD).

 

Manda, în dizgrație

Potrivit unor surse din PSD, Dragnea este supărat pe Claudiu Manda, care s-a întâlnit cu Maior în particular, cu două săptămâni înainte de audierea oficială din Comisia SRI. După această întâlnire, Dragnea ar fi renunțat la intenția de a-l susține pe Claudiu Manda pentru postul de președinte executiv al PSD. Mai mult, Manda a făcut public conținutul discuțiilor din Comisia SRI, amplificând nemulțumirea lui Dragnea. Informația privind participarea lui Dragnea la chermezele SRI poate pune sub semnul întrebării lupta  liderului PSD cu ”statutul paralel”, cu puțin timp înainte de congresul social-democraților.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a susţinut, ieri, că liderul social-democrat, Liviu Dragnea, este dator să dea explicaţii în interiorul formaţiunii despre petrecerile SRI la care a luat parte, iar apoi să răspundă şi public.”Cred că domnul Codrin Ștefănescu poate să ceară aceste explicații de la camaradul său, asociatul lui, domnul Gabriel Oprea”, a replicat Dragnea. După ședința conducerii PSD, Ștefănescu a făcut un pas înapoi. ”Am discutat. Eu sunt mulțumit de răspunsul care l-am primit. Se va duce la comisia de control SRI”, a spus Codrin Ștefănescu.Comentarii

loading...