Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doctorul Raed Arafat devine mediator politic

Doctorul Raed Arafat devine mediator politic

Medicul Raed Arafat pare să devină mediatorul unei înțelegeri politice între Putere și Opoziție.

Mihai Diac 0 comentarii

“Poate dacă ne pregătim mai bine, nu trebuie să luăm măsuri atât de dure pe cât am luat. Asta o să vedem, dar o formă de stare de alertă, ca să punem să mergem mai departe, va trebui. Care va fi conţinutul ei, cum va fi conţinutul ei, care sunt lucrurile care pot fi scoase, cum am spus achiziţiile directe, care pot să fie scoase şi nu sunt necesare în această fază, se poate discuta la nivel politic să se ajungă la o înţelegere", declara, acum două zile, secretarul de stat Raed Arafat.

Aluzia secretarului de stat Raed Arafat la o negociere politică este foarte interesantă întrucât, deși postul de secretar de stat are de obicei caracter politic, Raed Arafat nu este afliat niciunui partid.

Pe de altă parte, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, anunța, miercuri, că PSD va accepta o anumită formă de prelungire a restricțiilor, chiar ca urmare a unor lămuriri despre evoluția pandemiei, pe care Ciolacu le-a primit chiar de la secretarul de stat Raed Arafat.

Principalul motiv pentru care Opoziția nu acceptă prelungirea actualei forme a stării de alertă este suspiciunea că PNL folosește această criză sanitară pentru a obține avantaje economice pentru anumite firme, inclusiv prin aprobarea de achiziții care să ocolească procedurile de licitație.

Cea mai recentă argumentație în acest sens a oferit-o, joi, senatorul Adrian Țuțuianu (fost membru PSD, acum în Pro România).

“Am să vă comunic că Pro România este consecvent, nu am votat Guvernul Orban I, nu am votat Guvernul Orban II, nu am votat instituirea stării de urgenţă, nici prelungirea stării de urgenţă, nu am votat instituirea stării de alertă, nu vom vota nici pentru prelungirea stării de alertă. De ce? Sunt costuri deja insuportabile pentru economia românească”, a explicat, într-o conferință de presă, senatorul Țuțuianu.

Comentarii

loading...