16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăDoina Pană, atac la „Mafia lemnului“

Doina Pană, atac la „Mafia lemnului“

Procurorii DIICOT au deschis un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi grup infracţional organizat, după ce Doina Pană a declarat că a fost otrăvită cu mercur.

„Eram ministru al Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Pe la sfârşitul lui noiembrie  am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat tratament şi, cu toate astea, mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe 15 ianuarie 2018, din analiza pentru metale grele a reieşit intoxicaţie cu mercur în concentraţie mare. Pentru că îmi depusesem demisia, dat fiind faptul că mă simţeam foarte rău, încă din 3 ianuarie, n-am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis, am depus plângere la poliţie abia la începutul lunii februarie. N-am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama: ministru în Guvernul României, otrăvit“, spunea Doina Pană.

Inițial, Pană a depus o plângere la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, însă cauza a fost trimisă la procurorii DIICOT.

Mafia lemnului

Potrivit fostului ministru al Apelor, în spatele tentativei sale de ucidere s-ar afla mafia lemnului.

„Se cercetează fapta. Asta nu înseamnă că persoanele care au fost audiate nu sunt considerate în cercul de suspecți. Nu vă supărați pe mine, chiar nu vă pot da mai multe date. Ce vă pot spune cu certitudine este că ancheta avansează și parcă s-a accelerat. Sunt optimistă în privința anchetei. De la început am suspectat (mafia lemnului – n.red.), este un gest abominabil. Am început să supăr pe cineva foarte, foarte tare și am supărat foarte tare. Adică au fost pagube uriașe pentru cei care…“, declara Pană.

Totodată, aceasta a afirmat că starea sa de sănătate s-a îmbunătățit: „Imediat ce am făcut tratamentul de eliminare a mercurului și a scăzut sub doza de pericol, starea inimii a început să se îmbunătățească. La ora actuală mi-au dispărut toate modificările“.

„Mi-am revenit nefăcând altceva decât eliminând mercurul. A fost o perioadă când mai mulți specialiști nu înțelegeau. Eu eram sub tratament și evoluția mea era tot mai proastă. (…) Și până la urmă m-au trimis la toxicologie și așa am aflat“, a declarat Doina Pană la Antena3.

 

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...
Ultima oră
Pe aceeași temă