Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doina Pană, atac la „Mafia lemnului“

Doina Pană, atac la „Mafia lemnului“

Fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, s-a prezentat luni la sediul DIICOT pentru a studia dosarul deschis după ce a reclamat că ar fi fost otrăvită cu mercur.

Andreea Andrei 0 comentarii

Procurorii DIICOT au deschis un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi grup infracţional organizat, după ce Doina Pană a declarat că a fost otrăvită cu mercur.

„Eram ministru al Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Pe la sfârşitul lui noiembrie  am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat tratament şi, cu toate astea, mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe 15 ianuarie 2018, din analiza pentru metale grele a reieşit intoxicaţie cu mercur în concentraţie mare. Pentru că îmi depusesem demisia, dat fiind faptul că mă simţeam foarte rău, încă din 3 ianuarie, n-am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis, am depus plângere la poliţie abia la începutul lunii februarie. N-am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama: ministru în Guvernul României, otrăvit“, spunea Doina Pană.

Inițial, Pană a depus o plângere la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, însă cauza a fost trimisă la procurorii DIICOT.

Mafia lemnului

Potrivit fostului ministru al Apelor, în spatele tentativei sale de ucidere s-ar afla mafia lemnului.

„Se cercetează fapta. Asta nu înseamnă că persoanele care au fost audiate nu sunt considerate în cercul de suspecți. Nu vă supărați pe mine, chiar nu vă pot da mai multe date. Ce vă pot spune cu certitudine este că ancheta avansează și parcă s-a accelerat. Sunt optimistă în privința anchetei. De la început am suspectat (mafia lemnului – n.red.), este un gest abominabil. Am început să supăr pe cineva foarte, foarte tare și am supărat foarte tare. Adică au fost pagube uriașe pentru cei care...“, declara Pană.

Totodată, aceasta a afirmat că starea sa de sănătate s-a îmbunătățit: „Imediat ce am făcut tratamentul de eliminare a mercurului și a scăzut sub doza de pericol, starea inimii a început să se îmbunătățească. La ora actuală mi-au dispărut toate modificările“.

„Mi-am revenit nefăcând altceva decât eliminând mercurul. A fost o perioadă când mai mulți specialiști nu înțelegeau. Eu eram sub tratament și evoluția mea era tot mai proastă. (...) Și până la urmă m-au trimis la toxicologie și așa am aflat“, a declarat Doina Pană la Antena3.

 

Comentarii

loading...