21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăDominic Fritz provoacă un nou scandal

Dominic Fritz provoacă un nou scandal

Simona Neumann a gândit întreaga candidatură a orașului Timișoara.

Sfătuit de fostul ministru al culturii, Corina Șuteu, care în mandatul ei executiv a susținut candidatura altui oraș românesc, Fritz vrea să schimbe componența conducerii Asociației și să pună un personaj din camarilă, care n-are nicio legătură cu activitățile culturale, susțin sursele locale.

Un nou scandal la TM2023, astfel de titluri inundă presa locală. “Primăria Timișoara promite de ceva timp „restartarea” proiectului, dar nu foarte transparent. Pentru asta se plătește, cu 27.000 de euro, o echipă de consultanți condusă de fostul ministru al Culturii Corina Șuteu, care lucrează de ceva timp cu Simona Fiț, consilier personal al primarului Fritz, și cu cei de la Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană”, scrie Tion.

Primarul i-ar fi cerut directorului Asociație TM2023 demisia. Au urmat schimburi de replici în presă. Rețelele sociale au explodat. Străinii au comentat îndelung evenimentul.

“Acest primar a adus din București tot felul de indivizi care doresc să formeze o echipă a Timișoarei Capitală Culturală Europeană. Timișoara are valori importante în peisajul cultural mondial, și mai ales european, dar sunt date la o parte de acești oameni de nimic, pe care eu îi numesc ciuri-buri”, scrie maestrul Ștefan Popa Popa’s în ziarul “Timișoara,” primul cotidian independent din România, fondat în ianuarie 1990.  

“Primarul Dominic o cheamă pe Simona Neumann la discuții taman când dânsa era la filmări fixate de ceva timp pentru prezentarea video solicitată de Comisie. Atenție: la filmări participa și o echipă a Primăriei. Termenul limită era 15 iunie, iar “șueta” cu edilul șef era stabilită unilateral la ceas de seară, evident în seara precedentă. Miroase a “lucrătură de maidan” chiar din avion”, scrie gălățeanul Pompiliu Comșa, laureat în trecut al unui premiu ca cel mai bun jurnalist de provincie.

Fritz vrea să-și pună camarila și la TM2023

 “După dezvăluirile Simonei Neumann, președintele juriului care a acordat titlul de Capitală Culturală Timișoarei spune că poate era mai bine să aleagă Clujul”, titrează Ziua de vest.

Noul director ar fi din camarila primarului, susțin sursele locale. dar pentru ca Dominic Fritz să poată da lovitura are nevoie de majoritatea voturilor Board-ului asociației.

Dominic Fritz are susținerea unor intelectuali obscuri ai Timișoarei, indivizi care niciodată n-au avut performanțe manageriale, doar au vânat sinecuri de stat.

Adunarea Generală a Asociației TM2023 începe la ora 16.00.

Timișorenii se tem că vin “viniturile,” așa cum sunt catalogați străinii locului.

Simona Neumann a reușit în 2016 să câștige cu dosarul întocmit de ea concursul internațional privind Capitala Europeană a Culturii din 2020. Din cauza pandemiei, evenimentul se va muta în 2023.

Guvernul Cîțu n-a numit încă niciun comisar pentru Timișoara – Capitală a Culturii și nu a prevăzut niciun ban anul acest.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă