10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăDragnea: Dăncilă nu are de ce să-şi dea demisia

Dragnea: Dăncilă nu are de ce să-şi dea demisia

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că premierul Viorica Dăncilă nu are de ce să demisioneze.

“Nu are de ce să-şi dea demisia şi are suportul nostru în continuare”, a spus Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că solicită demisia Vioricăi Dăncilă din funcția de premier.

Șeful statului a precizat că, în cele trei luni de la instalarea Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului, în ianuarie 2018, a remarcat că aceasta “nu face față poziției de premier”.

Anunțul lui Iohannis referitor la cererea de demisie a premierului Dăncilă a fost făcut după ce Viorica Dăncilă i-a transmis, vineri dimineață, lui Klaus Iohnnis că ea refuză să se prezinte, vineri, la Palatul Cotroceni.

Despre mutarea ambasadei României din Israel, preşedintele PSD a spus că nu vrea să vorbească în faţa DNA despre acest subiect, despre care va vorbi pe larg săptămâna viitoare, “pentru că subiectul este foarte important”.

Dragnea a negat că a încercat vânzarea unor importante companii de stat către grupuri de interese din Israel, aşa cum a afirmat fostul premier Victor Ponta, şi a precizat că acesta face astfel de afirmaţii “pentru că a ajuns foarte jos, jos de tot”.

Despre vizita în Israel, preşedintele PSD a spus că a “avut întâlniri separate” faţă de cele ale premierului şi a reiterat faptul că nu are nevoie de aprobare de la nimeni să facă vizite externe.

“La cine trebuie să cerem voie să părăsim ţara? Eu credeam că s-a închis interdicţia asta, aşa îmi aduc eu aminte”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai menţionat că în Constituţie este prevăzut că Guvernul este responsabil de politica internă şi externă, în urma programului de guvernare aprobat de Parlament. El a respins afirmaţiile potrivit cărora modificarea Codurilor penale s-ar face cu dedicaţie, inclusiv pentru el, şi a explicat că nu ştie să existe un al doilea memorandum pe care ministrul de Externe Teodor Meleşcanu i l-a prezentat premierului, cu privire la mutarea ambasadei României din Israel.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă