14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăDragnea: de doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu...

Dragnea: de doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Snagov, că a constatat că preşedintelui Klaus Iohannis îi e lene şi să vorbească, reacţie la faptul că şeful statului s-a oprit de mai multe ori în timpul discursului de la Summitul PPE pentru a-şi recupera vocea. „Ieri, preşedintele, care se îneacă şi îi e lene să şi vorbeacă, a semnat bugetul Românei. Nu ştiu cum a reuşit ieri să îl semneze, să iei un stilou- durează mult. Putea să îl semneze de acum o lună şi milioane de copii beneficiau de alocaţii mai mari, primarii lucrau pe programe finanţate pe acest buget, programele din sănătate ar fi început să funcţioneze”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

În privinţa criticilor aduse de Klaus Iohannis privind retorica patriotică a social-democraţilor, Liviu Dragnea a subliniat că PSD invocă patriotismul deoarece este un lucru care deranjează, la schimb fiind politicieni care nu vor să îşi deranjeze liderii de la Bruxelles şi care să înjure România atunci când asta fac alţii. „Cei care merg la Bruxelles din partea noastră trebuie să aibă obiective patriotice 100% si am ales să vorbesc despre patriotism pentru că deranjează. Nu se mai vorbeşte de ani buni de patriotism. De ce? În nicio ţară din Europa cei care conduc nu se gândesc la alţii, pentru că aşa e firesc. Numai nouă ni se spune, ce este mai rău este că ne spun şi unii români care nu duc o bătălie pentru ţară, ba dimpotrivă când înjură cineva România, hop şi ei”, a declarat Liviu Dragnea, la Snagov. “Colegii noştri tebuie să aibă curaj şi obiectivele unui patriot român. Nu putem accepta să aibă drepturi mai mici şi obligaţii mai mari. Să lupte pentru programe care sprijină România, pentru ca România să fie respectată în UE, pentru că şi noi respectăm”, a mai declarat liderul social-democrat.

Şeful PSD a atacat, la Snagov, candidaţii la europarlamentare ai celorlalte formaţiuni. “Aţi simţit vreodată că vibrează, că ard pentru ţara lor? Nu! Ţara lor nu e interesantă, ci cum să se gudure mai bine pe lângă şefii lor de la Bruxelle. Să nu fie interpretaţi că cer prea mult pentru ţara asta. Românii trebuie să aleagă între nişte români patrioţi care au curaj să ceară, cum e Victor Negrescu, sau cei care nu se vor bate niciodată pentru asta vrem să trimitem la Bruxelles ură, venin, ipocrizie sau un grup de oameni de care să fim siguri că fac tot ce e posibil? Asta cred că trebuie să le spunem”.

Potrivit News.ro, Liviu Dragnea a cerut Guvernului să dea OUG pentru Codul administrativ şi să înceapă discuţii cu Fondul Proprietatea pentru ca statul să răscumpere acţiuni de la diverse companii. El a precizat că va urma şi PNDL 3. „De doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere.  Am vorbit cu primari şi se plâng despre cât de mult timp aleargă după avizări ca până la urmă să li se spună că nu”, a afirmat Dragnea. Liderul PSD a spus că „poate Guvernul se gândeşte să dea ordonanţă de urgenţă pe Codul administrativ”. El a acuzat funcţionarii ANAF şi ai altor instituţii că nu vor să ţină cont de Legea prevenţiei. „Dacă o firmă greşeşte, trebuie ajutată. Pentru că mii de firme româneşti au fost închise, ba de DNA, de antifraudă. Aţi văzut vreo firmă străină închisă? Poate cineva totuşi ascultă”, a adăugat Dragnea. Liderul PSD a spus că europarlamentarii social-democraţi „trebuie să aibă obiective patriotice sută la sută”.

„Am ales să vorbesc despre patriotism pentru că ştiu bine că deranjează. Aşa ni s-a transmis de ani de zile. Nu mai vorbiţi despre patriotism, nu mai este ţara pe primul loc. Numai nouă ni se tot spune. Nu mai putem accepta ca România să aibă drepturi mai mici şi obligaţii mai mari decât în alte ţări. Daţi-mi un singur exemplu din listele prezente de alte partide că se pot bate despre România. Vorbesc de PNL, Minus, PLUS… Nu ţara lor e importantă, ci cum să se gudurască mai bine pe lângă şefii lor de la Bruxelles. Românii trebuie să aleagă foarte simplu, dureros, dar simplu. Între nişte români patrioţi, care ştiu să ceară sau ceilalţi care niciodată nu o să se bată pentru asta. Vrem să trimitem la Bruxelles ură, venin, zgură, scandal, ipocrizie şi vorbe goale sau un grup de oameni care fac acolo tot ce le stă în putinţă ca micul nostru colţ de lume să fie ajutat?”, a mai declarat Dragnea.

Liderul PSD a spus că România are cea mai mare creştere economică din UE, PIB a crescut în doi ani de zile cu un sfert. „Nicăieri din lume nu s-a întîmplat aşa ceva. Nu e magie. E doar un program de guvernare bine gândit, bine aplicat. În acest an punctul de pensie ajunge la 1.245 de lei, pentru că programul nostru a produs bani, locuri de muncă noi, şi va produce în continuare. De aici de la Ilfov eu rog Guvernul să înceapă discuţii cu Fondul Proprietatea pentru ca statul să răscumpere acţiuni de la diverse companii. Poate se analizează şi cum au fost divizate anumite companii”, a mai spus Liviu Dragnea.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă