12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăDragnea despre abuzul în serviciu: Mi-a spus domnul Iordache că se va...

Dragnea despre abuzul în serviciu: Mi-a spus domnul Iordache că se va modifica şi acest articol

“Mi-a spus domnul Iordache că pe abuzul în serviciu sunt 14 sau 12 variante şi mi-a spus că (…) se va modifica şi acest articol, dar că aşteaptă în continuare discuţii, pentru că atât a fost de mediatizat acest articol din Codul penal, acest articol de sorginte sovietică şi pe care e bine să-l păstrăm, să avem o legătură cu trecutul, care nu mai există în nicio legislaţie penală europeană. Şi mi-a zis că nu vrea să înceapă cu el, că nu i se pare cel mai important. Deci, va fi şi ăsta”, a declarat Dragnea în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că nu se implică direct în problemele legate de modificarea legislaţiei penale, acest rol revenindu-le specialiştilor, în baza unei decizii politice luate de conducerea partidului.

“Noi am luat decizia politică de a se purcede la modificarea codurilor. În acelaşi timp, am stabilit şi care sunt motivaţiile pentru modificarea codurilor. De aici înainte (…) trebuie să se ocupe juriştii iar mai departe, este o dezbatere publică, la care participă toată lumea”, a precizat preşedintele PSD.

Proiectul de modificare a Codului penal, propus de Florin Iordache, urmează să intre de joi în dezbaterea Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justiţiei.

Liviu Dragnea a avut miercuri, la Piteşti, o întâlnire cu structurile de conducere ale organizaţiei judeţene a PSD, cu parlamentarii şi cu aleşii locali din Argeş.

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă