6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăDragnea, despre moțiunea împotriva lui Toader: Deputaţii PSD vor vota ''după propria...

Dragnea, despre moțiunea împotriva lui Toader: Deputaţii PSD vor vota ”după propria conştiinţă”

“(…) Nu le dau eu, pentru că s-au tot dat sugestii din partea altora, în legătură cu domnul Toader. Unii le spun: ‘Domnule, să nu mai fie’. Alţii le spun: ‘Neapărat să rămână’. Şi am zis că cel mai bine este să judece colegii şi să voteze în consecinţă. (…) Eu nu pot să întorc niciodată mâna la spate deputaţilor PSD”, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut marţi după amiaza moţiunea simplă “Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, demers iniţiat de PNL şi USR. Semnatarii documentului cer demisia lui Tudorel Toader, pe care îl acuză, în 20 de puncte, că prin comportamentul său a “abandonat Justiţia în mâna infractorilor” şi “a trimis România în trecut, în perioada Năstase-Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că a discutat marţi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, înainte de dezbaterile de la moţiunea simplă, ”despre dialogul dintre Uniunea Europeană în cadrul Parteneriatului strategic cu Statele Unite”.

“Am vorbit despre dialogul dintre Uniunea Europeană în cadrul Parteneriatului strategic cu Statele Unite, având în vedere că săptămâna viitoare la Washington va fi o astfel de întrevedere, prezidată din partea Uniunii Europene de către ministrul Justiţiei din Austria, care are preşedinţia Consiliului JAI, şi la care va trebui să participe şi reprezentanţii Ministerului Justiţiei din România, care au preşedinţia din umbră”, a declarat Tudorel Toader, la Parlament, la finalul dezbaterii moţiunii simple pe Justiţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă