15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăDragnea: "Iohannis a semnat decretul de frica suspendării"

Dragnea: “Iohannis a semnat decretul de frica suspendării”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis nu avea de gând să semneze decretul de revocare al şefei DNA, dar s-a temut de suspendare, dorindu-şi al doilea mandat pentru a-şi păstra imunitatea. Dragnea a vorbit, miercuri seara, la Antena 3, în premieră, despre motivul pentru care Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Liderul PSD consideră că președintele a cedat pentru că a fost amenințat cu suspendare. Conform lui Dragnea, pe Iohannis îl așteaptă procurorii pentru două dosare. Dragnea a anunțat că va continua presiunea pe președinte până când va promulga toate legile justiției și modificările codurilor penale.

“Ăsta a fost motivul principal pentru care a semnat decretul de revocare. 32 de zile a stat și nu avea de gând să semneze decretul de revocare, nu avea niciun fel de rezervă în a disprețui Constituția. Teama suspendării l-a făcut pentru că are un singur obiectiv, al doilea mandat, pentru a avea protecție, imunitate, să nu răspundă pentru niște fapte pentru care trebuie să răspundă. Este vorba despre acel dosar în care se reclamă că a obținut o casă prin fals dovedit de instanță și sute de mii de euro pe care trebuie să le dea la stat și refuză. El speră să aibă imunitate și protecție și să dea lecție de civilizație și de moraliltate. Revocarea e un prim pas, unul mic. Doar schimbarea nu rezolvă problema. Acțiunea trebuie să continue. Nu trebuie să avem exitare în ceea ce privește susținerea pentru legile justiției, să fie promulgate, pentru Codul Penal și Civil să fie promulgate și intrate în vigoare, modificarea legilor privind siguranța națională”, a declarat liderul PSD.

“Cei care au semnat protocoalele secrete să răspundă pentru ele, să continuăm presiunea pentru ca ele să fie denunțate, să declarăm efectele lor ilegale și pe ele ilegale și să sprijinim ministrul Justiției ca activitatea Inspecției Judiciare să nu fie blocată.”, a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare pe numele Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de şef al DNA.

 

Suspendarea rămâne o variantă valabilă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că ideea suspendării președintelui Klaus Iohannis rămâne deschisă, urmând ca acest lucru să se întâmple la toamnă.
“I-am votat si un guvern scos din buzunar punând interesul tarii deasupra interesului politic, nu a contat absolut deloc. Știe doar sa ceara ca un dictator si când e deranjat de cineva isi trimite emisarii, gen Pahonțu, sa duca ordine de executie catre procurori sau judecatori. Categoricc rămânem cu ideea suspendării deschisă. La ora asta chiar nu știu ce ar trebui să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă