21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăLIVETEXT Dragnea: "Nu vom avea miniștri cu probleme în noul Guvern"

LIVETEXT Dragnea: “Nu vom avea miniștri cu probleme în noul Guvern”

UPDATE: Ionel Arsene. Andrușcă este un om cu experioență bogată. Ilan Laufer a făcut o treabă bună, însă și Radu Oprea va face performanță, chiar dacă a fost trimis în judecată. Trebuie să judecăm oamenii după ce fac.

UPDATE: Viorel Ștefan. Tot ce înseamnă integrarea chestiunilor cu carater economic financiar vor intra și în competența mea. Nu este impozit pe gospodărie, ci despre procesul de globalizare a veniturilor. Cu siguranțăa, la un moment dat, și România va avea așa ceva, însă nu avem un termen limită.

UPDATE: Ana Birchall. Mă onorează propunerea.

UPDATE: Sorina Pintea Sănătatea este pripriytate și vreu să schimbăm mentalități. N-am emoții la audierile de la Parlament. Vreau să fac ce știu eu cel ma bine: să muncesc.

UPDATE: Marian Oprișan: N-au fost alte propuneri, am luat-o ca atare. Le dăm un cec în alb, merită acest lucru. PSD este singurul partid care a făcut ceva concret pentru români și asta s-a vazut.

UPDATE: Carmen Dan. Avem deficit de oameni în minister.  

UPDATE: Ionuț Mișa Este o decizie politică pe care o repsect si nu am avut rveo problema cu inlocuirea mea. Ne-am încadrat în deficit, ANAF are venituri în creștere.

UPDATE: Viorica Dăncilă va avea patru vice-premieri. 

UPDATE: Toma Toma, propunerea ALDE pentru Ministerul Energiei. Acesta este fost ministru al Cercetării între 2005-2008, fiind deputat de București. Anton Anton, cel care va conduce Ministerul Energiei, este profesor la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti din 1995. In perioada noiembrie 1990-noiembrie 1995 a fost conferentiar la Institutul de Constructii Bucuresti. In perioada septembrie 1979-noiembrie 1990 a fost sef lucrari la Institutul de Constructii Bucuresti, iar in perioada septembrie 1972- septembrie 1979 a fost asistent la Institutul de Constructii Bucuresti.

Este doctor inginer, obtinand titlul in 1986 cu teza “Cercetari asupra miscarii de translatie a ferofluidelor in absenta si in prezenta unui camp magnetic exterior”.

UPDATE: Orlando Teodorovici, în pole-position pentru Finanțe!

UPDATE: Toma Petcu și-a prezentat demsia (din motive personale) și nu vrea să mai fie ministru și în Guvernul Dăncilă.

UPDATE: Bogdan Cojocaru, posibil ministru al Comunicațiilor

UPDATE: Daniel Andrușca – ministrul Economiei

UPDATE: De asemenea, Eugen Orlando Teodorovici se pare că nu va face parte din guvernul Dăncilă, chiar dacă mulți îl dădeau drept noul ministru de Finanțe. La fel, Ilan Laufer se pare că nu ar face parte din noul guvern.

UPDATE: Ana Birchal ar putea avea portofoliul de ministru pentru Afaceri Europene și vice-premier.

UPDATE: Viorel Ștefan va fi vice-premier, ministru fără portofoliu, cel mai probabil pentru Relația cu Parlamentul.

UPDATE: La Ministerul Transporturilor se pare că va veni Lucian Șova, însă în cărți este și Răzvan Cuc.

UPDATE: La Ministerul Apărării revine Mihai Fifor, după ce a fost premier interimar. “Sunt un membru de partid disciplinat, fac parte din CEX, deci nu văd de ce nu aș rămâne în funcție”, a declarat acesta înainte de a intra la ședința CEX PSD.

UPDATE: La Ministerul Culturii se pare că propunerea este actorul George Ivașcu

UPDATE: La Ministerul Învățământului este bătaie mare între Ecaterina Andronescu și Valentin Popa, rectorul Universității din Suceava.

UPDATE: Florian Bodog a declarat că nu vrea să facă parte și din noul Guvern.

Șeful PSD Liviu Dragnea a declarat, înainte de a intra la negocieri, că din nou Executiv nu vor face parte oameni cu probleme penale. El a spus că unele propuneri au fost acceptate, iar la unele ministere sunt mai multe propuneri, situație în care nominalizarea va fi tranșată prin vot în CEX.

Referitopr la situația lui Paul Stănescu, Dragnea a declarat că a primit asigurări că, în cazu în care se va redeschide dosarul penal, Stănescu își va prezenta demisia. Șeful PSD a evitat să spună dacă Rovana Plumb va face parte din Guvernul Dăncilă, însă a menționat că aceasta nu are, în prezent, nicio problemă cu legea.

Referitor la demisia lui Dunca, Liviu Dragnea a spus că acesta l-a informat că vrea să se ocupe strict de organizația Brașov, așa că decizia lui a fost înțeleasă și repsectată de șeful PSD. 

Dragnea a mai spus că, până când nu va fi definitivat cabinetul Dăncilă, nu se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis. 

Sunt modificări de ultimă oră, vineri dimineață, în ce privește componența viitorului guvern. Deși la ora 11, Comitetul Executiv Național al PSD se reunește pentru a stabili noii miniștri din Executivul Viorica Dăncilă, și acum se fac schimbări.

 
Modificările de ultimă oră din componența Guvernului țin cont de cerințele care vin din partea organizațiilor județene cu influență în PSD, potrivit Antena 3.
Până acum, cabinetul Dăncilă ar putea arăta astfel:

 
Ministerul Educației – Nu va rămâne Liviu Pop, și nici Ecaterina Andronescu nu este sigură. Cel mai probabil, ar fi Cezar Spînu. 

Ministerul Transporturilor – Inițial se vorbea că ar reveni Răzvan Cuc sau ar fi Sorin Bota. Acum, în cărți este Lucian Șova, actualul ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale

Ministerul Finanţelor Publice – Se duc lupte grele între actualul ministru Ionuț Mișa și Eugen Teodorovici

Ministerul Sănătății – Bodog a ieșit din cărți. Propunerea ar fi Sorina Pintea

Ministerul Fondurilor Europene – cele mai mari șanse le are Eugen Orlando Teodorovici

Ministerul Afacerilor Europene – posibil Ana Birchal

Ministerul Tineretului și Sportului – un nume nou, Ioana Bran, după demisia lui Marius Dunca.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă