20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăDrumul spre Primăria Sectorului 1 este lin pentru Ciprian Ciceu, candidatul Re:Start...

Drumul spre Primăria Sectorului 1 este lin pentru Ciprian Ciceu, candidatul Re:Start România

Ciprian Ciceu, candidatul propus de partidul Re:Start România la Primăria Sectorului 1 a Municipiului București, a strâns semnăturile necesare pentru a putea participa la alegerile locale din acest an.

Omul de afaceri a fost cooptat de către Ramona Ioana Bruynseels în cadrul partidului nou-înființat în februarie 2020, datorită abilităților și experienței sale bogate – Ciceu se bucură de peste 20 de ani de experiență în antreprenoriat, management, planificare de afaceri, analiză financiară și inginerie software, printre altele.

Principala deviză a candidaturii sale este în ton cu propunerile partidului avangardist: Digitalizarea administrației, îmbunătățirea comportamentului funcționarilor față de cetățeni și reducerea birocrației trebuie să fie o prioritate pentru România.

 

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a consemnat reducerea la jumătate a numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor, conform Legii 84/2020. Pentru fiecare candidat la funcția de primar, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți trebuie să prezinte o listă de susținători, care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în registrul electoral din circumscripția pentru care candidează.

Așadar, Ciprian Ciceu, precum și ceilalți candidați, au avut nevoie de 1.558 de semnături pentru a putea candida la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1 din acest an.

Scopul modificării metodologiei depunerii dosarelor de candidatură și a listelor de susținători la alegerile locale din anul 2020 este de a diminua riscul de infectare a populației. Și mai mult decât atât, susținătorii candidaților au posibilitatea de a depune semnăturile în format electronic.

Un lucru de reținut este că un alegător poate semna, în mod complet legal, pentru oricâți candidați dorește, neexistând nici o restricție în acest sens!

 

Ciprian Ciceu, candidatul Re:Start România la Primăria Sectorului 1, a propus, în premieră națională, în luna iulie a acestui an, o soluție complet inovatoare, și anume strângerea semnăturilor și votul prin intermediul tehnologiei Blockchain:

„Blockchain-ul ne salvează de hârtii și semnături cu pixul, identifică persoana, deci nu mai pot vota și cei decedați, eficientizează procesul de strângere semnături și vot, asigură transparență totală, securizează imbatabil toate datele cetățenilor și creează astfel un precedent tehnologic care nu poate porni decât de la cea mai activă și mai dornică entitate care își dorește schimbarea PROFUNDĂ a României: RE:START ROMÂNIA”, a spus Ciprian Ciceu.

Ciprian Ciceu a lansat, anul trecut, de Ziua Națională A României, prima criptomonedă românească cu capital privat, prin intermediul companiei pe care o conduce: Be Trader Academy din Pipera. Aplicația BetraPay, dezvoltată în parteneriat cu specialiștii de la Blockshine, reprezintă una dintre cele mai eficiente și rapide metode de plată existente pe piață.

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă