15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăElan Schwartzenberg, detalii despre Realitatea TV, Maior, Coldea și Gușă

Elan Schwartzenberg, detalii despre Realitatea TV, Maior, Coldea și Gușă

Cu mandat internațional de arestare pe numele său, Elan Schwartzenberg a vorbit despre cum s-a implicat SRI la preluarea televiziunii Realitatea TV.

”Eu am luat Realitatea TV și m-am trezit deposedat de ea. M-am întâlnit cu Sebastian Ghiță în 2011. Mi-a spus: ”Îmi pare rău de ce o să fac. Eu sunt captiv la SRI și DNA. Poate voi scăpa, ori ajung la pușcărie sau la 3 metri sub pământ”. Ghiță nu mă mințise, avea susținerea lui Coldea. M-am întâlnit, întâmplător, cu Dorin Cocoș, care  mi-a spus că a fost solicitat de Coldea să dea 500.000 de euro către Realitatea. România TV a apărut după. Mi-a spus că a venit să îmi zică să nu îl deranjez pe Ghiță. Mi-au falsificat semnătura pe un act pentru a prelua, ostil, televiziunea. Trebuia să mă duc la generalul Coldea să îi pup inelul, ghiulul, să îi jur credință. Cu Coldea nu m-am văzut niciodată.

Cu domnul George Maior m-am văzut o singură dată și mi-a cerut să trec pe la domnul Coldea. Am discutat cu Maior despre Realitatea TV și mi-a spus că vrea ca postul să ofere susținere. Se întâmpla în 2012. Această televiziune a fost furată de domnii Păcuraru și Cozmin Gușă prin falsificarea unei semnături și cu susținerea unora. Cu fostul șef al SRI București mă vedeam, neoficial, la masă. Sunt convins că monitoriza și raporta tot.

Pe Codruț Marta l-am adus la agenția de știri Newsin”, a spus Elan Schwartzenberg în interviul acordat jurnalistei Sorina Matei.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, plecat din ţară în urmă cu şase ani şi urmărit internaţional, a declarat, într-un interviu televizat, că aşa-numitul Grup de la Monaco nu reprezintă nimic în comparaţie cu procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, Klaus Iohannis sau Florian Coldea.

“Grupul de la Monaco e zero barat ca influenţă pe lângă Coldea, Kovesi, Iohannis”, a declarat Elan Schwartzenberg, într-un interviu acordat B1 TV.

În momentul în care i s-a atras atenţia că aceştia sunt oficiali ai statului român, Schwartzenberg a completat: “când statul român funcţionează pe sisteme staliniste, influenţa devine forţă letală”.

Cât priveşte aşa-numitul Grup de la Monaco, despre care se spune că este format din milionari influenţă, omul de afaceri a declarat că unii nici nu se cunosc între ei, iar alţii au fost o singură dată la Monaco.

“Grupul de la Monaco- jumătate dintre ei au fost cel mult într-un hotel la Monaco, majoritatea este împărţită în mici bisericuţe, dar nu au relaţii personale. Eu ştiam două, trei persoane la nivel de prieteni”, a mai spus Schwartzenberg.

Acesta a afirmat că Sorin Blejnar, fost şef ANAF, prieten cu el, a fost de cel mult de două ori la Monaco. O altă persoană apropiată de Schwartzenber până în 2012 a fost Dragoş Dobrescu.

“Dobrescu este om normal puţin mai tânăr ca mine , pe vremuri avea burtică şi care a făcut afaceri în imobiliare. (…) Nu am mai discutat cu el din 2013. Dragoş a fost în categoria prietenilor care a rupt legătura cu mine, mi-a scris o scrisoare să îmi spună că din cauza problemelor mele nu mai putem discuta”, a afirmat omul de afaceri.

În 2014, Ziarul Financiar scria că Dragoş Dobrescu, unul dintre cei mai puternici investitori din imobiliare din România, a cărui avere este estimată la peste 200 de milioane de euro, a primit undă verde de la Consiliul Concurenţei pentru a intra în acţionariatul Romprest, firma de salubritate care face curăţenie în Sectorul 1.

Dragoş Dobrescu, în vârstă de 44 de ani, deţine grupul de firme Monolit, prin care controlează mai multe clădiri de birouri din Bucureşti, situate în zone precum Bulevardul Primăverii, Piaţa Charles de Gaulle sau Băneasa, menţiona zf.ro.

 
 

 

 
 

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă