11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăElena Tudose și Horațiu Cosma, numiți secretari de stat

Elena Tudose și Horațiu Cosma, numiți secretari de stat

Elena Tudose a fost numită secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al vicepremierului Dan Barna. Ea este politolog şi are un doctorat în economie, cu specializare în management public. A candidat din partea USR PLUS la Consiliul General al Municipiului Bucureşti în 2020.

Decizia de numire a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Tot miercuri a fost publicată şi numirea lui Horaţiu Cosma în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Ministrul Cătălin Drulă a anunţat numirea acestuia, Cosma urmând să se ocupe de domeniul rutier.

Membru al Asociației Pro Infrastructură, cofondata de Cătălin Drula, și consilier parlamentar în ultimii patru ani, el se va ocupă de domeniul rutier.

Cosma s-a alăturat Asociației Pro Infrastructură în 2014, apoi în 2016 a activat în calitate de consilier în cancelaria premierului Dacian Cioloș și în ultimii patru ani a fost consilier parlamentar cu atribuții legate de comisia de Transporturi din 2017.

„Astăzi am făcut prima numire de secretar de stat, pe Horațiu Cosma, care se va ocupă de domeniul rutier. (…) Horațiu este omul pe care îl poți trezi la trei noaptea să îți spună stadiul oricărei autostrăzi, pozițiile kilometrice, soluțiile tehnice, blocajele birocratice care trebuie rezolvate, stadiul plăților, al exproprierilor și tot ce ține de domeniul investițiilor mari publice. Am mare încredere că împreună vom accelera șantierele existente și ne vom asigura că cele viitoare pornesc cu premise de eficientă crescută față de trecut”, a transmis Drulă pe Facebook.

Drulă a anunțat că va reveni în săptămânile următoare cu concluziile analizelor detaliate și cu echipa completă.

Totodată, premierul Florin Cîţu a semnat eliberarea din funcţii a unor secretari de stat.

George Scarlat şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, iar Adrian Marius Mariciuc a plecat de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Octavian Alexandru Hagiiani a fost eliberat din calitatea de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Aceştia fuseseră numiţi în funcţii prin decizii ale fostului premier Ludovic Orban.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă