10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăElena Udrea, odihnă totală

Elena Udrea, odihnă totală

“Clienta mea, Elena Udrea, este în Costa Rica. La 26 februarie 2018 aţi pus în vedere să arăt că e în imposibilitate să se prezinte. Sunt în posesia a trei înscrisuri. Sunt documente în original. Primul din 22 februarie, care prezintă tabloul medical. Două zile mai târziu, vă rog să observaţi o modificare scrisă de medicul din Costa Rica, care face parte din Colegiul Medicilor. Şi al treilea încris este din 13 martie, cel prin care medicul dispune odihnă absolută. Există perioada definită de medic pentru repaos din data de 13 martie, una de 22 de zile”, a explicat instanţei supreme avocatul Alexandru Chiciu.

Cel de-al doilea avocat al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a solicitat ca cele trei înscrisuri să fie depuse la dosar, dar să nu fie făcute publice.

Apărătorii fostului ministru al Turismului au mai solicitat amânarea cauzei de marţi în care au fost audiaţi Sorin Munteanu, fost secretar de stat în Ministerul Turismului şi Dan Zătreanu, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012, implicaţi în dosarul “Gala Bute”, motivând că Elena Udrea vrea să participe personal la audieri şi să pună întrebări martorilor, deoarece sunt “martori unici”.

Completul de judecată a respins solicitarea avocaţilor Elenei Udrea, susţinând că “din înscrisurile medicale rezultă lipsa de previzibilitate de participare la proces”.

Pe de altă parte, instanţa supremă a dat curs cererii ca documentele medicale depuse la dosar să nu fie făcute publice.

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată, în martie 2017, la şase ani de închisoare pentru mai multe fapte, decizia nefiind definitivă. În acelaşi dosar, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoş Botoroagă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat de instanţa supremă la patru ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi trei ani pentru încă o infracţiune de evaziune fiscală, instanţa contopind pedepsele şi dispunând o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare.

Pe de altă parte, fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei.

Magistraţii au mai dispus ca Elena Udrea să plătească suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autorittatea Naţională pentru Turism şi pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, să plătească către Ministerul Finanţelor 737.507 lei despăgubiri civile, plus dobânzi şi penalizări.

 
Citeşte şi :

Cele mai citite

Activiști germani pentru climă, condamnați la închisoare pentru că au pulverizat împroșcat cu vopsea pe Poarta Brandenburg

Un tribunal german a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare trei activiști pentru climă care au pulverizat vopsea portocalie pe coloanele emblematicei...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă