9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăEmmanuel Macron anunță că revine în România în 2018 sau la anul

Emmanuel Macron anunță că revine în România în 2018 sau la anul

Michèle Ramis a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că nu cunoaşte data exactă a vizitei preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, în România, dar ştie că şeful statului şi-a propus să revină în ţara noastră fie anul acesta, fie anul viitor, scrie news.ro.

“Nu cunosc data următoarei vizite a preşedintelui Macron în România, ştiu că şi-a propus să revină fie anul acesta, fie anul viitor. După cum ştiţi, în curând va fi deschiderea Sezonului Franţa – România, care se va deschide oficial în Franţa, în decembrie 2018, şi care se va încheia în România, în iulie 2019”, a afirmat ambasadoarea Franţei.

Ea a precizat că este posibil ca vizita lui Emmanuel Macron să aibă loc înainte de finalul preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene, adică anul viitor, fără a cunoaşte data exactă.

“Nu am încă data exactă, dar este probabil să aibă loc înainte de finalul preşedinţiei române”, a menţionat Michèle Ramis.

Preşedintele Emmanuel Macron a efectuat o vizită în România, pe data de 24 august 2017, el având întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose.

Aceasta a fost cea de-a şasea vizită a unui şef de stat francez în România după 1989, precedenta având loc 2016 atunci când Francois Hollande s-a aflat în ţara noastră.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă