Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Eurodeputat PSD: Cazul Austriei e revoltător. Ţara a susţinut principiul de salariu egal

Eurodeputat PSD: Cazul Austriei e revoltător. Ţara a susţinut principiul de salariu egal

Eurodeputatul PSD Emilian Pavel a reacţionat la decizia CE de a declanşa procedura care poate duce la sancţionarea Austriei din cauza legii privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor.

Rl online 0 comentarii

"Mă bucur că, până la urmă, şi Comisia Europeană a decis să acţioneze împotriva Austriei deschizând procedura de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor. Aşa cum spune şi Comisia, <normele UE în materie de coordonare a sistemelor de securitate socială [Regulamentul (CE) nr. 883/2004] nu permit unui stat membru să reducă prestaţiile în bani acordate persoanelor asigurate în baza legislaţiei sale doar pentru că ele sau membrii familiei lor au reşedinţa într-un al stat membru.

Aceste norme interzic şi discriminarea pe motive de naţionalitate. Orice reducere a prestaţiilor familiale pentru simplul motiv că reşedinţa copiilor lor este în străinătate încalcă normele UE în materie de securitate socială, precum şi principiul egalităţii de tratament aplicat lucrătorilor care sunt cetăţeni ai unui alt stat membru în ceea ce priveşte beneficiile sociale şi fiscale [Regulamentul (UE) nr. 492/2011]>", a declarat Emilian Pavel, printr-un comunicat de presă remis, joi, de Mediafax.

Acesta a declarat că a solicitat comisiilor LIBE şi EMPL să să dezbată abuzurile făcute de Austria.

„Au fost afectaţi astfel şi mulţi angajaţi români, care, alături de familiile lor, de copiii lor, au fost supuşi din punctul meu de vedere unei discriminări inacceptabile şi împotriva căreia trebuia şi trebuie să se acţioneze! Cazul a fost cu atât mai revoltător cu cât, în ultimii ani, alături de alte state şi de preşedintele Juncker, Austria a susţinut cu tărie principul de salariu egal, drepturi egale pentru muncă egală desfăşurată în acelaşi loc. Adica, un principiu care cerea angajatorilor din Vest să ofere angajaţilor veniţi din Est aceleaşi salarii şi aceleaşi drepturi!”, a completat eurodeputatul PSD.

Social-democratul şi-a exprimat speranţa că Austria va lua măsuri pentru a remedia situaţia în termenul de două luni dat de Comisia Europeană.

"Eu sper că prestaţiile familiale şi facilităţile fiscale familiale de care beneficiază cetăţenii UE nu vor mai fi indexate în situaţia în care copiii lor au reşedinţa în străinătate, aşa cum este normal şi conform principiilor UE care ni se aplică tuturor! Austria are acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde aspectelor semnalate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat", a conchis Emilian Pavel.

Comisia Europeană a înştiinţat, joi, Austria că a declanşat procedura care poate conduce la sancţionare din cauza legii privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor comunitari.

Parlamentul de la Viena a adoptat în octombrie 2018 un proiect de lege care prevede că imigranţii din alte ţări ale Uniunii Europene care muncesc în Austria vor primi pentru copiii aflaţi în ţara de origine alocaţii adaptate nivelului de trai şi veniturilor din naţiunea respectivă. Astfel, pentru cele mai multe state, inclusiv România, această măsură înseamnă o reducere a sumelor plătite, prin ajustarea la nivelul de trai din ţările comunitare unde trăiesc aceşti copii. Măsura a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019.

 

Comentarii

loading...